Στην ΑΕΚ χαλάστηκαν αλλά δεν απογοητεύτηκαν κιόλας από την ήττα με τον Ολυμπιακό. Ισα, ίσα που το είδαν ως το πλέον αξιόπιστο crash test για το ανάβαθμισμένο – από το καλοκαίρι – ρόστερ της ομάδας τους. Κι όπως μεταφέρεται, αντιλήφθηκαν πως χρειάζεται κι άλλη ποιοτική αναβάθμιση, σε συγκεκριμένες θέσεις, για να κοιτάξουν στα μάτια τους “ερυθρόλευκους” στην διεκδίκηση του τίτλου…

Τι κυκλοφορεί στην πιάτσα, για την “επόμενη ημέρα” στην ΑΕΚ, από το 2-3 με τον Ολυμπιακό; Πως το αφεντικό (Μελισσανίδης) όχι μόνο δεν έχει χάσει την πίστη του στον Αργύρη Γιαννίκη (πως θα του βγει ο…νέος Μπάγεβιτς, τον οποίο… ψάχνει χρόνια) αλλά ο τι έδωσε εντολή στους Παπαδημητρίου – Κονέ να προχωρήσουν στο μεταγραφικό πλάνο που έχουν σχεδιάσει, σε συνεργασία με τον “Γερμανό” κόουτς.

Πως… μεταφράζεται αυτό; Οι “κιτρινόμαυροι” στις δυο επόμενες μεταγραφικές περιόδους (χειμερινή και καλοκαιρινή) θα κινηθούν για να αντικαταστήσουν πέντε (5) παίκτες, διαφορετικών θέσεων, του σημερινού ρόστερ. Παίκτες με καλά συμβόλαια, που αν μη τι άλλο υπολογίζονται σήμερα στο βασικό ροτέισον της ΑΕΚ.

Ήδη έχει γραφτεί πως στο χειμερινό παζάρι η ΑΕΚ κυνηγάει 6άρι που θα κάνει την διαφορά! Ισχύει 110%! Κι ας αποκτήθηκε το καλοκαίρι ο Λε Ταλέκ, με 650.000 συμβόλαιο, μεταγραφή… Μιλόγεβιτς.

Ο Γάλλος όμως, σύμφωνα και με τον Γιαννίκη, δεν έχει έκρηξη, είναι αργός, δεν βγάζει μεγάλες εντάσεις και είναι κόφτης(ιδανικός για το “1” μπροστά απο τους στόπερ στο 4-1-4-1). Δεν μπορεί στο 4-2-3-1, ούτε στο 4-3-3. Άρα πάει για “ακύρωση” ο Λε Ταλέκ,με τον Σιμόες να υπολογίζεται για το ροτέισον( και ανανέωση το καλοκαίρι).

Οι επόμενοι 4 παίκτες της ΑΕΚ που πάνε για “ακύρωση” μέχρι το καλοκαίρι

Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ φέρεται πως θα αντικαταστήσει τους εξής:
– τον Τάνκοβιτς με έναν πολύ πιο αθλητικό/ταχυδυναμικό αριστερό εξτρεμ…
– τον Σάκχοφ που έτσι κι αλλιώς διανύει την τελευταία του χρονιά στην ομάδα, με ένα box to box μέσο διαφορετικών χαρακτηριστικών…
– τον Σβάρνα με στόπερ που θα έρθει για είναι ο Νο 1 στην άμυνα και να καθοδηγεί, με τους Βράνιες, Μήτογλου,Τζαβέλα, Λάτσι να ακολουθούν στην ιεραρχία…
– τον Τσιντώτα αφού θα αποκτηθεί αναπληρωματικός του Στάνκοβιτς…

Επαναλαμβάνω αυτές οι κινήσεις στο υπάρχον ρόστερ της ΑΕΚ θα γίνουν για την αναβάθμισή του αλλά σε ορίζοντα μέχρι το καλοκαίρι και όχι όλες σε ορίζοντα Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου.

Στο δια ταύτα η ΑΕΚ που είναι μια καινούργια ομάδα, με προπονητή 40 ημερών, θέλει χρόνο, υπομονή και ποδοσφαιρική λογική και πλάνο για να κτιστεί. Είναι πάντως στην σωστή κατεύθυνση. Πόσο μάλλον αν κάποιος σκεφθεί πως την περασμένη σεζόν στα εξτρέμ στηριζόταν σε Τάνκοβιτς, Αλμπάνη, Μαχαίρα πίσω από τον Λιβάι Γκαρσία. Πως δεν είχε αντίκαταστάτη του Μάνταλου στο “δέκα”. Στο τέρμα τον Τσιντώτα και πολλάκις στην άμυνα έπαιζε με 4άδα τους Μπακάκη, Μιτάι, Σβάρνα, Νεντελτσιάρου (Λάτσι)!

Τι χρεώνει ο Καρυπίδης στον Μάντζιο και η μανατζερική ατάκα/πρόβλεψη που φέρνει τα πανω, κάτω στον Άρη

Το σαββατιάτικο 0-5, στο Άρης – ΠΑΣ, αναμφισβήτητα θα είναι από τα πλέον απίθανα/απίστευτα/ανεξήγητα ματς/αποτελέσματα συνολικά της σεζόν 2021-22 στην Super League. Και οι… επιπτώσεις που θα έχει στον Οργανισμό του Άρη, κατά επέκταση και οι αλλαγές που μπορεί να προκαλέσει στο ποδοσφαιρικό τμήμα, καλό θα είναι να περιμένουμε λίγο για να τις δούμε (εφόσον προκύψει).

Γιατί το λέω αυτό; Θέμα Μάντζιου επίσημα δεν υπάρχει αφού η ΠΑΕ έσπευσε 24 ώρες μετά απο την ντροπιαστική 5άρα, να τον στηρίξει και να το ξεκαθαρίσει! Και ο Καρυπίδης έδειξε να μην… συγκινείται, τόσο από τις προτροπές να αλλάξει προπονητή και να πάει με υπηρεσιακό τον Τερζή στην Τούμπα, όσο κι από τα πρώτα ονόματα ξένων κόουτς που του πρότειναν διάφοροι ατζέντηδες!

Αυτή είναι όντως η 2η μεγάλη κρίση που περνάει την τρέχουσα σεζόν η ομάδα του Άρη. Στην πρώτη το αφεντικό είχε βάλει πλάτη για τον Μάντζιο, του έδωσε χρόνο/στήριξη, βοήθησαν κάποια στιγμή και τα αποτελέσματα, για να συνέλθει/επανέλθει η ομάδα.

Δεύτερη κρίση όμως, πριν καν βγει ο πρώτος γύρος,με τέτοια up και down, προδίδουν και…αρρώστια στο γκρουπ. Ενδεχομένως και στην σχέση του κόουτς με έναν αριθμό παικτών αλλά και στην διαχείριση ενός 29μελους (για τον αριθμό του ο Μάντζιος μόνιμα γκρινιάζει στον Καρυπίδη).

Ο Καρυπίδης μπορεί δημόσια να στηρίζει τον Μάντζιο αλλά έχει πλέον τα παράπονα/προβληματισμούς του για τον Ελληνα κόουτς.

Του στυλ πως “δεν ακούει”, πως έχει “τελειώσει” παίκτες που ακριβοπληρώνονται και δεν τους υπολογίζει καθόλου ενώ θα μπορούσαν να βοηθήσουν συμπληρωματικά (Μήτρογλου, Μπεναλουαν) αλλά και για συγκεκριμένες εμμονές του (όπως με Μπρούνο Γκάμα/Ματίγια). Για παράδειγμα κόντρα στον ΠΑΣ έβαλε τον Τζέγκο, με τον διεθνή Αυστραλό να έχει ταξιδέψει σε τρεις ηπείρους και να είναι σαφώς επηρεασμένος…

Για να μην το κουράζω θα σας μεταφέρω αυτό που λέει η πολύ ψαγμένη ελληνική πιάτσα αgents,που είναι πάντα ενημερωμένη σε σχέση με τον ιδιοκτήτη του Άρη. “Χάσει/κερδίσει στην Τούμπα, ο Μάντζιος θα φύγει προσεχώς. Για τον Καρυπίδη είναι τελειωμένος…”!! Μάλιστα… Κοντός ψαλμός αλληλούια. Και για το …τάιμινγκ!

Λουτσέσκου: «Ο Ολυμπιακός έχει την υπεροχή»

Επιβεβαίωση για Λουτσέσκου και η… σπέκουλα με μια παλαιότερη φωτογραφία

Η στήλη δεν χρειάζεται να ευλογήσει τα γένια της για την μεγάλη και… γρήγορη δικαίωση της στην υπόθεση Λουτσέσκου – Εθνική Ρουμανίας. Από την περασμένη Παρασκευή αποκαλύψαμε για το “όχι” του Ρουμάνου στους συμπατριώτες του και ο τι του είναι τελείως αδιάφορο να γίνει Ομοσπονδιακός.

Για να έρθει Τετάρτη και να βγει και να το πει ο ίδιος, προκειμένου να σταματήσει η…παραφιλολογία πως σκέφτεται για δεύτερη φορά να την κοπανήσει από το Σαββιδέϊκο.

Του την “εστησαν” βέβαια, με μια φωτογραφία που τον δείχνει σε δείπνο στις “Επτά Θάλασσες”, στο εστιατόριο που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τον νεαρό πρόεδρο (Ραζβάν Μπουρλεάνου) της Π.Ο. της Ρουμανίας. Μόνο που ήταν δεν ήταν τόσο πρόσφατη αλλά βόλευε για την σχετική…σπέκουλα.

Προς τιμή του πάντως ο Λουτσέσκου δεν είπε δημόσια πως αρνήθηκε την πρόταση της… ΕΠΟ της Ρουμανίας για να αναλάβει εκλέκτορας. Δεν ήθελε να εκθέσει την ηγεσία της. Άλλωστε οι… Μπουρλεάνου ζήτησαν την γνώμη/άποψη του Ραζβάν για το ποιον θεωρεί ο ίδιος τον καταλληλότερο για να αναλάβει τώρα το τιμόνι της Εθνικής Ρουμανίας. Κι αν μου μεταφέρθηκε σωστά ο προπονητής του ΠΑΟΚ “φωτογράφισε” τον Έντι Ιορντανέσκου…