Ξεκίνησε εντυπωσιακά στον προκριματικό, ωστόσο στην κρίσιμη ώρα του τελικού δεν κατάφερε να έχει την ίδια απόδοση. Έτσι η Άννα Κορακάκη έμεινε στην 6η θέση και δεν κατάφερε να επαναλάβει το κατόρθωμα του Ρίο.

Η 25χρονη Κορακάκη δεν ξεκίνησε καλά στις πρώτες δέκα βολές και στη συνέχεια όσο και αν προσπάθησε, ήταν δύσκολο να μαζέψει την διαφορά από τις αντιπάλους της. Πλέον, η Άννα θα τα δώσει όλα στα 25 μέτρα για να ανέβει στο βάθρο και να επιβεβαιώσει τις δυνατότητές της.

Το χρυσό μετάλλιο πήγε στην Ρωσίδα Βιταλίνα Μπατσαράσκινα με 240.03, επίδοση που αποτελεί νέο Ολυμπιακό ρεκόρ. Η Αντοανέτα Κοσταντίνοβα (Βουλγαρία) και η Ρανσίν Γιανγκ (Κίνα), κατέκτησαν την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Κορακάκη: «Είμαι στεναχωρημένη, αλλά περήφανη»

Η Άννα Κορακάκη ήταν στεναχωρημένη γιατί δεν κατάφερε να πάρει κάποιο μετάλλιο. Η Ελληνίδα αθλήτρια δήλωσε:

«Αρχικά όσον αφορά τα προκριματικά, ήμασταν πάρα πολύ ικανοποιημένοι και χαρούμενη με την επίδοση. Η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα, αφού προερχόμουν μόνο από δύο αγώνες και νωρίτερα, έναν χρόνο αποχής λόγω κορωνοϊού από διοργανώσεις.

Είχα ουσιαστικά δύο χρόνια να αγωνιστώ σε τελικό, ήταν δύσκολος. Η αλήθεια είναι ότι με τους νέους κανονισμούς παίζει ρόλο το timing, πότε θα γίνει η κακή βολή. Όταν εγώ βγήκα από τον τελικό, οι αντίπαλες μου (Ουκρανή και Κινέζα) έκαναν κακές βολές. Αν αυτό είχε συμβεί νωρίτερα θα ήμουν στα μετάλλια και αυτό είναι το μοναδικό που με στεναχωρεί. Κατά τα άλλα είμαι χαρούμενη και περήφανη.

Τα 25 μέτρα σπορ πιστόλι είναι στις 29 και 30 του μήνα, πρέπει να κρατήσω δυνάμεις και για εκεί. Θα προσπαθήσω να περάσω στον τελικό, εκεί όπου είναι “ρώσικη ρουλέτα”. Είμαστε 10-12 αθλήτριες στο ίδιο επίπεδο οπότε δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις.

Σίγουρα κρατάω όποια τεχνικά λάθη που έκανα, αλλά πάντα προσπαθούμε για την τελειότητα και για αυτό παλεύουμε».