Ο Στέφεν Κάρι μπορεί να βρίσκεται στο Παρίσι με την Ολυμπιακή ομάδα των ΗΠΑ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παρακολουθεί την προεκλογική εκστρατεία.

Ο αστέρας των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και ηγέτης της Ολυμπιακής ομάδας μπάσκετ των ΗΠΑ,  δήλωσε ότι υποστηρίζει τη Δημοκρατική υποψήφια- για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου μετά την αποχώρηση του Τζο Μπάιντεν νυν αντιπρόεδρο- Κάμαλα Χάρις.

Το έκανε μιλώντας σήμερα (25/7) σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι:

«Είναι μια ενδιαφέρουσα στιγμή για τη χώρα μας, σίγουρα, μετά την υποστήριξη που έδωσε ο Τζο Μπάιντεν. Η αντιπρόεδρος προσπαθεί να φέρει την ενέργειά της στην προεκλογική εκστρατεία και ελπίζω ότι θα είναι στο εισιτήριο για να κερδίσει τις εκλογές», είπε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο 36χρονος μιλάει για το πολιτικό πλαίσιο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 2017, όταν οι Γκόλντεν Στέιτ Οουόριορς κέρδισαν τον τίτλο του ΝΒΑ, ο Κάρι εξέφρασε την επιθυμία του να μην πάει στον Λευκό Οίκο για την παραδοσιακή δεξίωση του προέδρου. Αυτή η χειρονομία είχε σκοπό να αμφισβητήσει την πολιτική που ακολούθησε ο Ντόναλντ Τραμπ, πρώην πρόεδρος και υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τις εκλογές του Νοεμβρίου.

«Ελπίζω ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένας καλός τρόπος για να δημιουργήσουμε ενότητα στη χώρα μας. Η αθλητική επιτυχία φέρνει κοντά τους ανθρώπους. Πρόκειται επίσης  για θετική ενέργεια και αισιοδοξία, δεδομένου του τρόπου με τον οποίο η χώρα μας είναι διαιρεμένη», πρόσθεσε.

Η ομάδα των ΗΠΑ θα ξεκινήσει το Ολυμπιακό τουρνουά της την Κυριακή στις 18:15 κόντρα στη Σερβία.

Διαβάστε ακόμη: