Ο Στέφανος Τσιτσιπάς που είναι πιο ερωτευμένος από ποτέ με την συνάδελφό του από την Ισπανία έχει κάνει ένα καλό «κομπόδεμα» από το τένις.

Στόχος του είναι ν’ ανέβει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και φυσικά να κερδίσει Grand Slam. Στα 24 του χρόνια έχει φτάσει έως το Νο3 και έχει παίξει σε δύο τελικούς Grand Slam (Roland Garros, Australian Open).

Ο σπουδαιότερος τίτλος που έχει κερδίσει στην καριέρα του είναι το ATP Finals του 2019 ενώ έχει και 2 Masters (Μόντε Κάρλο).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ένας από τους καλύτερους τενίστες στον κόσμο και ένας από τους κορυφαίους σε χρηματικά έπαθλα.

Είναι 14ος στη λίστα των τενιστών με τα περισσότερα έσοδα από τουρνουά.

Ο Έλληνας τενίστας έχει κερδίσει 26,398,740 δολάρια χωρίς να κερδίσει Grand Slam και έχει αφήσει πίσω του στη σχετική λίστα αθλητές όπως ο Μπόρις Μπέκερ (No1 και κάτοχος 6 Grand Slam), o Ντελ Πότρο (1 Grand Slam), o Ιβάν Λεντλ (Νο1 και κάτοχος 8 Grand Slam), o Άντι Ρόντικ (Νο1 και 1 Grand Slam), ο Λέιτον Χιούιτ (Νο1 και 2 Grand Slam) και άλλους.

Από τους εν ενεργεία τενίστας που υπάρχουν στην ίδια λίστα ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι στο Νο8! Πρώτος είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς με 169,762,762 δολάρια και ακολουθεί ο Ράφα Ναδάλ (134,640,719) και ο Ρότζερ Φέντερερ (130,594,339).

Στο Νο4 είναι ο Άντι Μάρεϊ και στο Νο5 ο Πιτ Σάμπρας. Ακολουθούν οι Ζβέρεφ, Φερέρ, Μεντβέντεφ, Τσίλιτς, Άγκασι, Τιμ και Μπέρντιχ τον οποίο θέλει 3 εκατ. δολάρια για να τον ξεπεράσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

nopna

Εκτός από τα έσοδα από prize money ο Έλληνας τενίστας έχει έσοδα και από τους χορηγούς του και σύμφωνα με εκτιμήσεις έχει κερδίσει συνολικά περισσότερα από 30 εκατ. δολάρια.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έχει χορηγική συνεργασία με τις παρακάτω εταιρείες: Adidas, Rolex, Wilson, Melissa, New Balance, RedBull,Comlux.

Διαβάστε περισσότερα