O Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε μια γρήγορη και σχετικά εύκολη νίκη επί του Φάμπιο Φονίνι, τον κέρδισε για 5η φορά σε ισάριθμες αναμετρήσεις και εξασφάλισε την παρουσία του στους αυριανούς ημιτελικούς του Gstaad.

Με έναν αντίπαλο που είναι ικανός για το χειρότερο και το καλύτερο και πάντα είναι επικίνδυνος, ο Τσιτσιπάς κατάφερε να ελέγξει σε γενικές γραμμές το παιχνίδι και να φτάσει στη straight sets νίκη με 6-4, 6-3.

Ήταν ένα γρήγορο ματς, διάρκειας μόλις 66 λεπτών, με τον Τσιτσιπά να κάνει εξαιρετικό ξεκίνημα και να παίρνει ένα προβάδισμα με 3-0 στα 7 πρώτα λεπτά! Ο Φονίνι, που γενικά είχε έντονες αυξομειώσεις στην απόδοσή του, απάντησε στο break και ισοφάρισε σε 3-3 και γενικά ήταν μαχητικός στο σετ, το πήγε στο 4-4, όμως στο 10ο game, όπου είχε και την πίεση της παραμονής στο σετ, δεν υπερασπίστηκε το σερβίς του και έχασε το σετ με 6-4.

Αντίστοιχο σκηνικό και στο 2ο σετ, με τον Ιταλό να μένει νωρίς πίσω με 1-3 και να μειώνει προσωρινά με break back σε 2-3, αλλά να κάνει νέο κακό service game, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Στέφανος και έφτασε στο 4-2. Έκανε πολύ καλά τη δουλειά του ο Έλληνας πρωταθλητής στο υπόλοιπο του αγώνα, κράτησε εύκολα το σερβίς του στα 2 τελευταία games που σέρβιρε και διαμόρφωσε το τελικό 6-3 χωρίς να απειληθεί.

Αυτός θα είναι ο 1ος ημιτελικός για τον Τσιτσιπά μετά από 3 μήνες, από το τουρνουά της Βαρκελώνης, όπου ήταν φιναλίστ. Συνολικά θα είναι ο 4ος ημιτελικός του στη σεζόν, μετά το Los Cabos (ημιφιναλίστ), το Monte-Carlo (νικητής) και τη Βαρκελώνη (φιναλίστ).

Θα περιμένει το δυνατό παιχνίδι του Felix Auger-Aliassime με τον Matteo Berrettini, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο ημιτελικό του Swiss Open Gstaad.

Ο πρώτος ημιτελικός είναι ήδη γνωστός και θα είναι μεταξύ του προερχόμενου από τα προκριματικά, Quentin Halys, και του Νο.5 του ταμπλό, Jan-Lennard Struff.

Διαβάστε ακόμη: