Στέφανος Τσιτσιπάς το πιο γρήγορο… πιστόλι! Ο Έλληνας τενίστας πέτυχε την πιο γρήγορη νίκη στην καριέρα του αφού κέρδισε 2-0 (6-1, 6-0) τον Τζέι Γουλφ σε 47 λεπτά και εξασφάλισε την παρουσία του στους αυριανούς προημιτελικούς του Ακαπούλκο.

Ο 23χρονος Έλληνας τενίστας πέτυχε 5 άσους, κέρδισε τους 17 από τους 19 πόντους στα πρώτα του σερβίς και τους 11 από τα 15 στα δεύτερα. Δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να φτάσει σε break point, ενώ αξιοποίησε τα 5 από τα 6 break points που είχε στη διάθεσή του.

Συνολικά κέρδισε 48 πόντους και έχασε μόλις 16, ενώ αυτός ήταν ο συντομότερος αγώνας της καριέρας του στο tour!

Το ματς

Μετά από λάθος του Γουλφ έγινε εύκολα το 1-0 στα γκέιμ από τον Τσιτσιπά, που συνέχισε να εκμεταλλεύεται τα λάθη του Αμερικανού και έκανε εύκολα το 2-0. Από εκεί και πέρα με 2 άσους και 2 σερβίς χωρίς επιστροφή του αντιπάλου του, έγινε το 3-0. Χωρίς καμία αντίσταση από τον Γουλφ ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε το 5-0 με τον Αμερικανό να μειώνει σε 5-1, με τον Στέφανό να κλείνει το σετ με άσο και να το κατακτά με 6-1.

Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο σετ με τον Γουλφ να συνεχίζει τα λάθη, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να μην τα αφήνει να περνούν ανεκμετάλλευτα. Ο Έλληνας τενίστας έκανε γρήγορα το 2-0 στα γκέιμ με winner και love service game. Ενα ακόμη break ήρθε από διπλό λάθος του Αμερικανού που δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του παιχνιδιού. Ο Αμερικανός συνέχισε να μην έχει απαντήσεις στο παιχνίδι του Στέφανου, με τον Τσιτσιπά να κλείνε το σετ με ένα δυνατό φόρχαντ και να κατακτά και το δεύτερο σετ χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα.

Στα προημιτελικά, περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής ώρα Ελλάδας, ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει ακόμα έναν Αμερικανό, τον Marcos Giron, που κέρδισε σε ένα συναρπαστικό ματς το Νο.8 του ταμπλό, Pablo Carreno Busta, με 6-7 (7), 6-4, 7-6 (4).