Εμβολιασμένος με το σκεύασμα της Johnson & Johnson θα αγωνιστεί στο Αυστραλιανό Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Με τον τρόπο αυτό, ο Έλληνας τενίστας εφαρμόζει τη νομοθεσία της Αυστραλίας που επιτρέπει μόνο σε εμβολιασμένους την είσοδο στη χώρα. Ο ανταποκριτής της ΕΡΤ από την Μελβούρνη, ανέφερε πως ο Τσιτσιπάς, σύμφωνα με πληροφορίες από το οικογενειακό του περιβάλλον, έκανε το μονοδοσικό εμβόλιο και δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με τη συμμετοχή του στο Australian Open. Αξίζει να αναφερθεί πως Στέφανος Τσιτσιπάς σε συνέντευξη που είχε δώσει, είχε αναφέρει πως δεν είναι αρνητής του εμβολίου και πως όταν χρειαστεί θα το κάνει.

Στο μεγάλο αυτό τουρνουά δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι αθλητές είναι εμβολιασμένοι, με τα τέσσερα κύρια εμβόλια (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson&Johnson), καθώς ακόμα και το ρωσικό δεν πήρε έγκριση από την κυβέρνηση της Αυστραλίας.

Οι κανόνες είναι κανόνες και θεσπίζονται για κάποιο σκοπό. Επομένως, εάν κάποιοι παίκτες αποφασίσουν να μην τους ακολουθήσουν, είναι επιλογή τους. Δεν θα έλεγα ότι είναι σωστό ή λάθος εδώ. Ακολούθησα ό,τι ήταν απαραίτητο για να είμαι Αυστραλία” είχε αναφέρει ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας.

Ναδάλ για Τζόκοβιτς: Αν δεν θες να κάνεις το εμβόλιο, υπάρχουν συνέπειες

Ο Ράφα Ναδάλ σχολίασε τις αντιδράσεις που προκάλεσε η επιλογή του Νόβακ Τζόκοβιτς να ζητήσει ιατρική εξαίρεση για την συμμετοχή του στο Australian Open. Ο τενίστας βρίσκεται ένα βήμα πριν από την απέλαση από την Αυστραλία, καθώς του αρνήθηκαν την βίζα.

“Αν δεν θες να κάνεις το εμβόλιο, τότε αναμένεται να έχεις κάποια προβλήματα” σχολιάζει ο Ναδάλ. Σύμφωνα με το The Age, ο Ράφα Ναδάλ, είχε τοποθετηθεί υπέρ της απόφασης της επιτροπής του Australian Open να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους συμμετέχοντες.

Ο Ναδάλ, μίλησε για πρώτη φορά μετά την άφιξή του στην Αυστραλία. “Είναι φυσικό οι Αυστραλοί να έχουν εκνευριστεί με αυτή την υπόθεση, γιατί έχουν περάσει πολλά λόγω των σκληρών lockdown… Πολλοί άνθρωποι δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Το μόνο ξεκάθαρο είναι ότι αν κάνεις το εμβόλιο, μπορείς να παίξεις στο Australian Open και παντού. Ο κόσμος κατά τη γνώμη μου έχει υποφέρει αρκετά για να μην ακολουθούν κάποιοι τους κανόνες” τόνισε.