Το Παρίσι παραμιλά! Ύστερα από ένα ματς – θρίλερ ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του Γερμανού Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 3-2 σετ και πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Roland Garros και έγινε ο πρώτος Έλληνας που προκρίνεται σε τελικό τουρνουά gran slam.

Από την πρόκριση αυτή ο Έλληνας τενίστας θα αυξήσει τον τραπεζικό του λογαριασμό κατά 750.000 ευρώ ενώ εάν το σηκώσει θα πάρει 1,4 εκατομμύρια ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο τελικός θα γίνει την Κυριακή (13/6) και ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει τον νικητή του δεύτερου σημερινού ημιτελικού, της «τιτανομαχίας» ανάμεσα στους Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφαελ Ναδάλ.

Στο Νο. 4 ο Τσιτσιπάς – Πώς θα ανέβει στο Νο. 3

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με μια ονειρική εμφάνιση σε ένα απίστευτο ματς με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ επικράτησε με 3-2 σετ (6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3) και προκρίθηκε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο Έλληνας τενίστας που τρελαίνει όλο τον κόσμο με τις επιβλητικές εμφανίσεις εκτός από τον τελικό στο φημισμένο γαλλικό τουρνουά, όπου θα συναντήσει έναν εκ των Ράφα Ναδάλ ή Νόβακ Τζόκοβιτς, από την ερχόμενη Δευτέρα θα βρίσκεται και επίσημα στο Νο. 4 του κόσμου, ότι και να συμβεί την Κυριακή.

Ήδη λοιπόν ο Στέφανος έγραψε ιστορία, αφού θα ανέβει στην υψηλότερη θέση από ποτέ στην καριέρα του. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως ο Τσιτσιπάς θα έχει και μια ακόμη μοναδική ευκαιρία στον τελικό, καθώς αν καταφέρει να κερδίσει τον τίτλο, θα βρίσκεται από τη Δευτέρα στο Νο. 3 της παγκόσμιας κατάταξης, με τον Έλληνα τενίστα και το ελληνικό τένις να ζει ιστορικές στιγμές.

Δάκρυσε μετά το τέλος του αγώνα 

«Αν σκεφτώ τις ρίζες που έρχομαι ένα μικρό μέρος της Αθήνας. Ήταν όνειρο να παίξω κάποια στιγμή στο Roland Garros. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα το κάνω.

Ήταν τόσο έντονο στο πέμπτο σετ το πρώτο game. Ήταν το πιο σημαντικό game, έμεινα ζωντανός. Είχα το κοινό μαζί μου, το αισθάνθηκα, μου έδωσε υποστήριξη. Αισθάνθηκα ότι υπήρχε ελπίδα, να ξαναμπώ στη μάχη και να επιστρέψω. Το μόνο που είπα στον εαυτό μου ήταν να μπω στη μάχη. Αυτή η νίκη για μένα είναι η πιο σημαντική στην καριέρα μου μέχρι τώρα»

Τέλος ρωτήθηκε για το πόσο σημαντικό είναι για την Ελλάδα η δική του επιτυχία με τον Στέφανο να μην ξεχνά τη Μαρία Σάκκαρη,
«Είναι πολλοί Έλληνες σήμερα εδώ και ήταν πολύ σημαντικό για να μπορέσω να κάνω τη δουλειά μου. Η Ελλάδα είναι πλέον μέρος της τενιστικής κοινότητας κι εγώ και η Μαρία έχω συνεισφέρει σ’ αυτό».