Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν η τελευταία ελπίδα της Team Europe για να μη χάσει για πρώτη φορά το Laver Cup από τη Μικτή Κόσμου αλλά ο Έλληνας τενίστας δεν τα κατάφερε κόντρα στον Φράνσις Τιάφο αν και προηγήθηκε με 1-0 στα σετ, χάνοντας τελικά με 2-1.

Η προϊστορία ήταν μοιρασμένη (2-2 νίκες) ανάμεσα στον Τσιτσιπά και στον Αμερικανό τενίστα, με τον Στέφανο να μπαίνει δυνατά στον αγώνα, να σπάσει δύο φορές το σερβίς του αντιπάλου του, να κρατάει το δικό του και να παίρνει το πρώτο σετ πολύ εύκολα, όπως δείχνει και το 6-1.

Στο δεύτερο σετ, όμως, έγινε μάχη, με τους δύο τενίστες να κρατάνε το σερβίς τους και τα πάντα να κρίνονται στο tie break, όπου ο Τιάφο επικράτησε με 12-10 και έκανε το 1-1.

Όλα, επομένως, κρίθηκαν στο super tie break, όπου ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε με 2-0 αλλά ο Τιάφο ισοφάρισε 2-2 και στη συνέχεια έκανε και μίνι μπρέικ παίρνοντας το προβάδισμα και επικρατώντας με 10-8 για το 2-1 στα σετ, με τη Μικτή Κόσμου να πανηγυρίζει την κατάκτηση του τίτλου για πρώτη φορά.

Διαβάστε ακόμη: