Ύστερα από «μάχη» 2 ωρών και 27 λεπτών, ο 23άχρονος έκαμψε την αντίσταση του Ιταλού Γιανίκ Σίνερ με 2–0 σετ (7–6, 6–2).

Ο Τσιτσιπάς κατόρθωσε να κερδίσει το πρώτο σετ, που ξεχώρισε τόσο για την… ισορροπία που επέδειξαν οι δύο αντίπαλοι, όσο και τη συγκλονιστική του εξέλιξη, ενώ «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες το δεύτερο, επιβεβαιώνοντας πως βρίσκεται σε ανοδική πορεία.

Σχεδόν μιάμιση ώρα χρειάσθηκε για να ολοκληρωθεί το πρώτο σετ, κατά τη διάρκεια του οποίου, οι δύο παίκτες «πάλεψαν» με… νύχια και δόντια, ενώ –ενδεικτικά– σχεδόν όλα τα γκέιμ ήταν «γεμάτα».

Ο Τσιτσιπάς άρχισε δυναμικά, προηγούμενος με 3–0, χάνοντας, μάλιστα, ευκαιρία για δεύτερο σερί μπρέικ.

Ο Σίνερ, αφού κράτησε με δυσκολία το σερβίς του, αντέδρασε, ισοφάρισε σε 3–3 και έδειξε να έχει καλύτερο ρυθμό, όμως ο 23άχρονος κατάφερε να μείνει «όρθιος» με δύο κρίσιμους άσους σε πολύ αποφασιστικό σημείο (5–5 και ισοπαλία).

Ο Ιταλός ισοφάρισε εύκολα και έστειλε το σετ στο τάι–μπρέικ, όπου κανείς από τους δύο δε μπόρεσε να αποκτήσει διαφορά άνω του ενός πόντου ως το 5–5.

Εκεί, ο Τσιτσιπάς «έσπασε» την ισορροπία με δύο διαδοχικούς πόντους και έκανε δικό του το πρώτο σετ, που αποδείχθηκε καθοριστικό.

Στο δεύτερο σετ, ο Τσιτσιπάς πέτυχε ξανά μπρέικ νωρίς πήρε προβάδισμα με 2–1, αλλά η διαφορά ήταν ότι, όσο κι αν πιέστηκε, κράτησε το σερβίς του και εκμεταλλεύθηκε τον εκνευρισμό και τα λάθη του Σίνερ, για να κάνει και δεύτερο μπρέικ για το 5–2.

Στο τελευταίο γκέιμ, ο Ιταλός προσπάθησε, έσωσε ένα ματς μπολ και είχε ευκαιρία να μειώσει, όμως ο Τσιτσιπάς «απάντησε» με άσο και στη συνέχεια πήρε το πλεονέκτημα.

Στο δεύτερο ματς μπολ, το παιχνίδι διεκόπη για περίπου δέκα λεπτά, καθώς ένας φίλαθλος λιποθύμησε στις εξέδρες.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κράτησε την ψυχραιμία του και με την επανέναρξη, πανηγύρισε τον νικητήριο πόντο.

Ο Αλεξάντερ Σβέρεφ τον… περιμένει στα ημιτελικά του τουρνουά, για τη δεύτερή τους «μονομαχία» σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Στη Μαδρίτη, ο Γερμανός είχε επικρατήσει με 2–1 σετ (6–4, 3–6, 6–2), μειώνοντας το επί μέρους σκορ νικών σε 7–4 υπέρ του Στέφανου Τσιτσιπά.

Οι δύο τους είχαν αναμετρηθεί και στα ημιτελικά του μίτινγκ στο Μόντε Κάρλο, όπου ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε το θετικό αποτέλεσμα με 2–0 σετ (6–4, 6–2) στον… δρόμο για την κατάκτηση του τροπαίου.