Από εκεί που σταμάτησε το 2025 συνέχισε ο Λεβαδειακός, ο οποίος επιβεβαίωσε τις ευρωπαϊκές του φιλοδοξίες, επικρατώντας με 3-1 του Βόλος ΝΠΣ στη Βοιωτία, για τη 16η αγωνιστική της Super League.
Οι Βοιωτοί έφτασαν στην τρίτη συνεχόμενη νίκη τους, ανέβηκαν στους 31 βαθμούς και παρέμειναν «στρογγυλοκαθισμένοι» στην 4η θέση, ανοίγοντας τη διαφορά στο +6 από τον Βόλο, που έμεινε πέμπτος.
Καταιγιστικός από νωρίς ο Λεβαδειακός
Οι «πράσινοι» μπήκαν με ένταση στο ματς και πήραν από νωρίς τον έλεγχο. Στο 9ο λεπτό, μετά από κάθετη πάσα του Σεμπαστιάν Παλάσιος, ο Γκιγιέρμο Μπάλτσι πέρασε και τον Σιαμπάνη και με δεύτερη προσπάθεια άνοιξε το σκορ για το 1-0.
Ο Λεβαδειακός διαχειρίστηκε ιδανικά το προβάδισμα, έδωσε μέτρα στον αντίπαλο αλλά παρέμενε επικίνδυνος στις μεταβάσεις. Στο 41’, από βαθιά μπαλιά, ο Κάρλες Σόρια στην προσπάθειά του να γυρίσει τη μπάλα στον Σιαμπάνη, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-0, σε ένα αυτογκόλ που «σφράγισε» την ανωτερότητα των γηπεδούχων.
Καθάρισε με Πεντρόσο, απάντησε ο Κόμπα
Στο δεύτερο μέρος ο Λεβαδειακός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό. Παρά τις χαμένες ευκαιρίες των Λαγιούς και Κωστή, το τρίτο γκολ δεν άργησε να έρθει. Στο 67’, μετά από εξαιρετική ομαδική συνεργασία Παλάσιος – Τσάπρα – Συμελίδη, ο Φαμπρίτσιο Πεντρόσο σκόραρε από κοντά για το 3-0.
Ο Βόλος προσπάθησε να αντιδράσει και μείωσε στο 78’, όταν ο Μαξιμιλιάνο Κόμπα εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Πίντσι και νίκησε τον Λοντίγκιν με εντυπωσιακό μονοκόμματο σουτ. Ωστόσο, ο Ρώσος τερματοφύλακας του Λεβαδειακού κράτησε το σκορ, αποκρούοντας λίγο αργότερα το σουτ του Χάμουλιτς.
Βλέπει τετράδα και Κύπελλο
Με αυτό το «τρίποντο», ο Λεβαδειακός επιβεβαίωσε πως δεν αποτελεί απλώς την ευχάριστη έκπληξη της σεζόν, αλλά κανονικό διεκδικητή ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Επόμενη υποχρέωση για την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου είναι την Τετάρτη (14/1, 15:00), όταν θα υποδεχθεί την Κηφισιά στο «Λάμπρος Κατσώνης» για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.
Από την άλλη, ο Βόλος του Χουάν Φεράντο, εμφανώς επηρεασμένος από τις σημαντικές απουσίες, στρέφει πλέον το ενδιαφέρον του στη 17η αγωνιστική, όπου θα φιλοξενήσει τον Ατρόμητο στο Πανθεσσαλικό (Δευτέρα 19/1, 20:00).
Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου
Γκολ: Μπάλτσι 9’, Σόρια 41’ (αυτ.), Πεντρόσο 67’ – Κόμπα 78’
Κίτρινες: Τσοκάι – Σαντής, Ασεχνούν
Ο Λεβαδειακός δείχνει αποφασισμένος να μείνει ψηλά μέχρι τέλους, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι η φετινή του πορεία μόνο τυχαία δεν είναι.
Διαβάστε ακόμη:
- Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ: Έντονο κύμα ψύχους από το απόγευμα, σε ποιες περιοχές θα χιονίσει
- Χειμερινές εκπτώσεις 2026: «Πρεμιέρα» αύριο – Ποιες Κυριακές λειτουργούν τα καταστήματα
- Κύπρος: Σενάρια ρήξης στην κυβέρνηση λόγω του βίντεο με τις μίζες στο Προεδρικό
- Πέθανε ο Bob Weir, κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος «Grateful Dead»