Τα Σωματεία Εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό και τραμ) δηλώνουν με ανακοίνωσή τους πως συμμετέχουν στη στάση εργασίας σήμερα Τρίτη 10 Μαΐου, που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας (ΕΚΑ).

Πιο συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, τραμ) πραγματοποιούν στάση εργασίας σήμερα από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

Τα Σωματεία Εργαζομένων στα παραπάνω μέσα δηλώνουν με ανακοίνωσή τους πως συμμετέχουν στη στάση εργασίας που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας και καλούν όλους τους εργαζόμενους στην προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στον «νόμο Χατζηδάκη» που θα γίνει στις 9:30 το πρωί, στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47- 49), όπου εκδικάζεται η προσφυγή του ΕΚΑ «ενάντια στο “φακέλωμα” των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων και στον έλεγχο άσκησης των δικαιωμάτων και ελευθεριών που αποτελούν τον πυρήνα της συνταγματικά κατοχυρωμένης συνδικαλιστικής ελευθερίας».

Τα σωματεία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δηλώνουν πως «οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν την εφαρμογή αυτών των αντισυνταγματικών, αντιδημοκρατικών διατάξεων και ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι ν’ ακυρωθεί ο αντεργατικός νόμος».

Σημειώνεται ότι λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινηθούν κανονικά.