Δημόσιες υποδομές στις οποίες έχουν προκληθεί ζημιές από την πυρκαγιά επισκέφθηκε, σήμερα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, μαζί με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για τις Υποδομές, Νίκο Ταχιάο, τη δήμαρχο Πεντέλης Νατάσσα Κοσμοπούλου και μηχανικούς της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚΤ.ΥΠ.)».

Προηγήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πεντέλης, όπου έγινε μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης.

Οι σχολικές δομές, τις οποίες επισκέφθηκαν είναι:

– Γυμνάσιο Νέας Πεντέλης

– Λύκειο Νέας Πεντέλης

– Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Γυμνασίου / Λυκείου Νέας Πεντέλης

– Κρυστάλλειο Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης

– 1ο Νηπιαγωγείο Πεντέλης

– 1ος Βρεφονηπιακός Σταθμός Δήμου Πεντέλης

– Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης,

οι περισσότερες εκ των οποίων δεν έχουν υποστεί ζημιές.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε:

«Επισκεφθήκαμε δημόσιους χώρους, πρωτίστως σχολεία, τα οποία έχουν υποστεί ζημιές ή καταστροφές από την πύρινη λαίλαπα. Είμαστε στη διαδικασία της αποτύπωσης και της πρώτης αποτίμησης της κατάστασης. Άμεσα, αφού γίνει πλήρης καταγραφή της κατάστασης και βρεθεί η αναγκαία χρηματοδότηση – κάτι το οποίο είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει, θα δρομολογήσουμε την τάχιστη αποκατάσταση των υποδομών».

Κλειστό Γυμναστήριο Πεντέλης: Η ΤΕΡΝΑ αναλαμβάνει την πλήρη αποκατάστασή του

Παράλληλα, την ανάληψη της ευθύνης για την πλήρη αποκατάσταση του Κλειστού Γυμναστηρίου της Πεντέλης από την ΤΕΡΝΑ έκανε γνωστή ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε ότι θα γίνουν όλες οι αναγκαίες μελέτες (π.χ. στατικότητας) και πολύ γρήγορα θα αποδοθεί εκ νέου στους φυσικούς του χρήστες, τους μαθητές και τις ομάδες που αγωνίζονται σ’ αυτό.

Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να γίνει αποτίμηση του κόστους των ζημιών που προκάλεσε η πυρκαγιά και επισήμανε ότι πρωτίστως αυτό που ενδιαφέρει είναι να δημιουργηθούν καλύτερες και ασφαλέστερες εγκαταστάσεις. Εχουν, είπε, ήδη ξεκινήσει τα συνεργεία των αρμοδίων υπουργείων για τις αυτοψίες, ενώ πέρα από τη δέσμη των 14 μέτρων που ήδη ανακοινώθηκαν, υπεγράφη και η απόφαση για την έκτακτη χρηματοδότηση των δήμων, που επλήγησαν από την πυρκαγιά.

Διαβάστε ακόμη: