Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, μετά την έγκριση του ελληνικού σχεδίου για το Ταμείο Ανάκαμψης από την Κομισιόν παρουσιάστηκε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την είσοδό του στη συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο.

«Πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα στην εκταμίευση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης. Είμαι ευτυχής που σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το Ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”. Με βάση τις προτεραιότητες αυτές, θα καταφέρουμε να επιτύχουμε ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη, θα δημιουργήσουμε πολλές καλές θέσεις εργασίας και θα ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή», τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως θα «πρέπει να αναμορφώσουμε το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, προς ένα πιο αποτελεσματικό Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ολόκληρη η δήλωση του Χρ. Σταϊκούρα:

«Η Ευρώπη αντέδρασε στην κρίση του κορονοϊού έγκαιρα, αποτελεσματικά και δυναμικά. Έτσι, η Ευρώπη ανακάμπτει. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν προκλήσεις μπροστά μας. Καλούμαστε να τις αντιμετωπίσουμε συλλογικά.

Πρέπει να προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε τη σκληρή δουλειά που έχουμε ξεκινήσει, ώστε να παρουσιάσουμε ένα φιλόδοξο σχέδιο για την ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης, με αλληλεγγύη.

Πρέπει να αναμορφώσουμε το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, προς ένα πιο αποτελεσματικό Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και, ταυτόχρονα, πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα στην εκταμίευση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης. Είμαι ευτυχής που σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το Ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”.

Με βάση τις προτεραιότητες αυτές, θα καταφέρουμε να επιτύχουμε ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη, θα δημιουργήσουμε πολλές καλές θέσεις εργασίας και θα ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή».