Στα 162 εκατ. ευρώ ανέρχεται το συνολικό ποσό που έχει καταβληθεί για το επίδομα θέρμανσης, όπως επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Ο ίδιος επισημαίνει ότι έπειτα από την διεύρυνση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων καλύπτει την πλειονότητα των νοικοκυριών που καταναλώνουν πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο και άλλες επιδοτούμενες μορφές καυσίμου.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού:

«Το Υπουργείο Οικονομικών, συνεπές προς το χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινώσει, προχώρησε την περασμένη Πέμπτη, 28 Απριλίου, σε νέα καταβολή, ύψους 24,4 εκατ. ευρώ, του επιδόματος θέρμανσης, σε 239.353 δικαιούχους.

Με την τελευταία αυτή καταβολή, το συνολικό ποσό που έχει δοθεί για το επίδομα θέρμανσης της χειμερινής περιόδου 2021/2022 ανέρχεται στα 162 εκατ. ευρώ.

Επίδομα το οποίο, μετά τη διεύρυνση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, καλύπτει την πλειοψηφία των νοικοκυριών που καταναλώνουν πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο και τις άλλες επιδοτούμενες μορφές καυσίμου, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη στήριξη της Κυβέρνησης έναντι των επιπτώσεων της διεθνούς ενεργειακής κρίσης».