Εφιάλτης για μια ανυποψίαστη γυναίκα αποδείχθηκε το Squid Game, το σίριαλ που κάνει θραύση στο Netflix τις τελευταίες εβδομάδες.

Στη νοτιοκορεάτικη σειρά επιβίωσης, άφραγκοι πολίτες παροτρύνονται να καλέσουν έναν τηλεφωνικό αριθμό για να δηλώσουν υποψηφιότητα σε έναν βίαιο διαγωνισμό, βασισμένο σε παιδικά παιχνίδια.

Απομιμήσεις του "Squid Game" κάνουν την εμφάνισή τους στο Roblox

Μόνο που ο αριθμός ήταν ίδιος με το κινητό μιας επιχειρηματία στη Νότια Κορέα, η οποία άρχισε ξαφνικά να δέχεται καταιγισμό κλήσεων και μηνυμάτων από θεατές της σειράς που ήθελαν να παίξουν το παιχνίδι.

«Δυσκολευόμουν να συνεχίσω τη ζωή μου» από τις συνεχείς ενοχλήσεις, διαμαρτυρήθηκε η γυναίκα σε τοπικά μέσα.

«Είναι το νούμερο που χρησιμοποιώ εδώ και πάνω από δέκα χρόνια, οπότε έμεινα άναυδη. Υπήρχαν πάνω από 4.000 αριθμοί που έπρεπε να διαγράψω από το τηλέφωνο» είπε στο Money Today.

«Στην αρχή δεν γνώριζα το γιατί, ένας φίλος όμως μου είπε ότι το νούμερο εμφανίζεται στο Squid Game και τότε κατάλαβα τι συνέβαινε».

H Netflix φέρεται να τις πρότεινε αποζημίωση πέντε εκατομμυρίων γουόν (3.600 ευρώ), όμως εκείνη αρνήθηκε και τώρα η εταιρεία υπόσχεται να αφαιρέσει το νούμερό της από τη σειρά.

Το Squid Game έκανε πρεμιέρα στις 17 Σεπτεμβρίου και μέσα σε δέκα ημέρες έγινε το δημοφιλέστερο του Netflix σε 90 χώρες.

Πως δημιουργήθηκε 

«Ήθελα να γράψω μια ιστορία που θα ήταν μια αλληγορία ή ένας μύθος για τη μοντέρνα καπιταλιστική κοινωνία, κάτι που να απεικονίζει τον ακραίο ανταγωνισμό, που είναι κάπως σαν τον ακραίο ανταγωνισμό της ζωής» λέει ο δημιουργός αυτού του αλλόκοτου θρίλερ, Hwang Dong-hyuk.

Και το καταφέρνει. Η αλληγορία του σημείου χωρίς επιστροφή για όσους δανείστηκαν μεγάλα ποσά σε μία καπιταλιστική κοινωνία χωρίς έλεος και η κατάληξη που μπορεί να έχει κάποιος που έχει βουτηχτεί στα χρέη μοιάζει πολύ με τη συμμετοχή στο παιχνίδι. Η ελεύθερη επιλογή είναι παραπλανητική, όταν η κατάληξη είναι προδιαγεγραμμένα η καταστροφή.

Πώς το Squid Game δίνει στο Netflix προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού

Το «Παιχνίδι του Καλαμαριού» (που είναι ένα παιδικό παιχνίδι της Κορέας, αυτό που ανοίγει το πρώτο επεισόδιο) είναι μια σύγχρονη μελέτη για την ανθρώπινη φύση και το πού μπορεί να οδηγηθεί κάποιος για τα λεφτά, το απόλυτο έπαθλο για τους περισσότερους ανθρώπους του πλανήτη. Η κορεάτικη ποπ κουλτούρα έχει μπει για τα καλά στον δυτικό κόσμο, παίρνοντας με κάποιον τρόπο την εκδίκησή της. Μετά τα «Παράσιτα», τη σαρωτική επιτυχία των BTS στα αμερικάνικα και ευρωπαϊκά τσαρτ και το ρομαντικό τηλεοπτικό δράμα «Crash Landing on You» η Νότια Κορέα δίνει στο δυτικό κοινό το απόλυτο σύγχρονο θρίλερ.

 

Αν έχεις σκοπό να δεις τη σειρά, καλό είναι να μη γνωρίζεις τίποτα για τα 8 επόμενα επεισόδια, όλα τα παραπάνω σπόιλερ αφορούν μόνο το πρώτο.