Σχετικά με τη διαγραφή του Πέτρου Φιλιππίδη από το πειθαρχικό συμβούλιο του ΣΕΗ μίλησε ο Σπύρος Μπιμπίλας στο «Πάμε Δανάη!».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΕΗ, δεν έχει λάβει ακόμα ενημέρωση από το πειθαρχικό για τη διαγραφή ή μη του Πέτρου Φιλιππίδη και δεν μπορεί ούτε να διαψεύσει αλλά ούτε και να επιβεβαιώσει το ρεπορτάζ.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας ξεκαθάρισε πως για να διαγραφεί ένας ηθοποιός θα πρέπει να περάσει και από τη γενική συνέλευση.

«Αν το μάθω ιδιωτικά, δεν έχω δικαίωμα να το πω»

«Το πειθαρχικό συμβούλιο δεν έχει στείλει την εισήγησή του στο διοικητικό, ώστε το διοικητικό να παραπέμψει την υπόθεση στη γενική συνέλευση, που είναι αρμόδιο για τη διαγραφή», τόνισε ο ηθοποιός.

Από την πλευρά του τόνισε πως το ΣΕΗ δεν βιάζεται να επισημοποιήσει την απόφαση, παρά μόνο όταν έρθει επίσημα. «Αν το μάθω ιδιωτικά, δεν έχω δικαίωμα να το πω», είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας, ενώ καθησύχασε πως το ΣΕΗ θα τηρήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Από την άλλη, σημειώνεται πως ο ηθοποιός Παύλος Χαϊκάλης εμφανίστηκε αυτοπροσώπως στη χθεσινή συνεδρίαση του πειθαρχικού συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών στην οποία εξετάστηκαν οι καταγγελίες που έχουν γίνει εις βάρος του για υποθέσεις σεξουαλικής βίας.

«Τον λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη»

Το πειθαρχικό, υπό τον πρόεδρό του, Πασχάλη Τσαρούχα, συνεδρίασε τόσο για την υπόθεση του Παύλου Χαϊκάλη όσο και για αυτή του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος είναι αντιμέτωπος και με ποινική δίωξη.

Προσερχόμενος στο κτίριο του ΣΕΗ, ο κ. Χαϊκάλης επεσήμανε πως «προσήλθα στο σωματείο μας με τη θεσμική ιδιότητα που κατέχει το πειθαρχικό να εξετάσει όλα αυτά τα φαινόμενα».

Ο ίδιος τόνισε τον σεβασμό του στη διαδικασία και εξέφρασε πως έχει καταφύγει στη Δικαιοσύνη. «Τον λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη στην οποία έχω προσφύγει με δική μου πρωτοβουλία γιατί πρέπει να καταλάβουν αρκετοί ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα που θα γίνουν από εδώ και στο εξής. «Εμείς του διοικητικού δεν έχουμε γνώση του τι γίνεται στο πειθαρχικό. Θα πάμε μετά σε μία γενική συνέλευση, που αυτή θα πάει την απόφαση για το εάν θα αποβληθούν κάποιοι συνάδελφοι μας. Αυτό όμως, απαιτεί χρόνο», εξήγησε.