Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εμφανίστηκε σήμερα στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της κάλπης της 25ης Ιουνίου, σχολίασε ότι : «Είναι θετικό για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο βγαίνει από αυτή τη δύσκολη διπλή μάχη φανερά ενισχυμένο, φανερά ανανεωμένο. Ξεκινάμε αυτή τη νέα προσπάθεια με στόχο το ΠΑΣΟΚ να ξαναγίνει ένα πλειοψηφικό ρεύμα, που θα εκφράσει τους προοδευτικούς πολίτες αυτού του τόπου, αλλά και ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, ώστε να αποτελέσει την εναλλακτική δύναμη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία».

Απαντώντας σε ερώτηση για την αντιπολιτευτική στάση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος σημείωσε ότι : «Εμείς έχουμε μάθει να πορευόμαστε και εντός και εκτός Βουλής με γνώμονα τι είναι θετικό για τον τόπο. Στηρίζουμε όποιες πρωτοβουλίες έχουν ένα θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία, στον ελληνικό λαό, στο μέλλον αυτού του τόπου. Έχουμε μάθει όμως να κάνουμε και σκληρή κριτική. Για το εάν θα στηρίξουμε μία πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης, θα εξετάσουμε για ποιους λόγους γίνεται».

Απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Καραμέρο, ο οποίος ήταν παρών στο τηλεοπτικό πάνελ, επισήμανε ότι: «Τις τελευταίες εβδομάδες χρησιμοποιήσατε δεξιές-ακροδεξιές εφημερίδες, ως άρμα επίθεσης στο ΠΑΣΟΚ. Μία ακροδεξιά εφημερίδα έβγαλε ένα πρωτοσέλιδο. Λίγα λεπτά μετά, επίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την επίθεση εναντίον του ΠΑΣΟΚ».

Όσον αφορά στην είσοδο ακροδεξιών και ναζιστικών μορφωμάτων στο Κοινοβούλιο, ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι: « Αυτή η “μαγιά”, την οποία καλούσε ο κ. Τσίπρας να τον ψηφίσει, είναι οι ίδιοι ακροδεξιοί φασίστες, που στηρίζουν έναν καταδικασμένο για συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Σε αυτούς απηύθυνε κάλεσμα να τον ψηφίσουν προεκλογικά. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτοκριτική, θα έπρεπε να είχε αναθεωρήσει. Η Νέα Δημοκρατία δεν απαντά ούτε και σήμερα για ποιο λόγο εδώ και τέσσερα χρόνια ο Ηλίας Κασιδιάρης, κάνει μέσα από τη φυλακή προεκλογική εκστρατεία, έχει κανάλι στο youtube, έχει δίκτυα με τα οποία επικοινωνεί σχεδόν καθημερινά σε όλη την χώρα και κρατάει ζωντανή μία οργάνωση, αλλάζοντας το όνομά της. Το ΠΑΣΟΚ είχε συνεπή στάση από την πρώτη στιγμή, που εμφανίστηκε η Χρυσή Αυγή -και στην κοινωνία, και στην Βουλή- . Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, κάναμε ό,τι μπορούσαμε».

Διαβάστε περισσότερα