Ο πρόσφατος θάνατος του ντράμερ των Rolling Stones, Charlie Watts, ήταν μια οδυνηρή υπενθύμιση ότι τα μέλη που απαρτίζουν το θρυλικό συγκρότημα, όπως και όλοι μας άλλωστε, είναι θνητά και μια μέρα θα πάψουν να εμφανίζονται ζωντανά σε κάποιο στάδιο δίπλα μας.

Σε έναν κόσμο όπου δεν θα υπάρχουν πλέον ο Mick Jagger και οι συνεργάτες του, το συγκρότημα θα μπορούσε να ανέβει ξανά στη σκηνή με τη μορφή ολογραμμάτων, μια τεχνολογία που ομολογουμένως διχάζει τον κόσμο σε ότι αφορά τη διατήρηση της μνήμης θρυλικών μουσικών ζωντανή.

Εναλλακτική στα ολογράμματα αποτελεί ο σκύλος ρομπότ της Boston Dynamics, ο Spot, ο οποίος θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Jagger, ή και ολόκληρο το συγκρότημα, τουλάχιστον σύμφωνα με ένα νέο βίντεο που παρουσίασε η εταιρεία ρομποτικής.

Το βίντεο κυκλοφόρησε για να τιμήσει την 40ή επέτειο του άλμπουμ των Stones το 1981 Tattoo You και δείχνει τον Spot να αντιγράφει τις κινήσεις του Jagger στο τραγούδι Start Me Up, ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του δίσκου.

Μετά από τριάντα δευτερόλεπτα καθώς εμφανίζονται περισσότερα μέλη της μπάντας βγαίνουν στην πίστα και  περισσότερα ρομπότ, καθένα από τα οποία μιμείται ένα διαφορετικό μέλος των Stones αλλά για κάποιο λόγο ο μπασίστας Bill Wyman μένει εκτός.

Το εφέ είναι μαγευτικό και εντυπωσιάζει με την εξαιρετική ευελιξία του Spot, αφού θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι λίγοι άνθρωποι μπορούν να προσφέρουν το σόου που προσφέρει ο Mick Jagger.

Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε το Spot.

Η Boston Dynamics κυκλοφόρησε πολλά βίντεο τα τελευταία χρόνια που δείχνουν το ρομπότ της να υποδύεται καλλιτέχνες όπως για παράδειγμα στο Uptown Funk του Mark Ronson τον Bruno Mars ή στο IONIQ: I’m On It την σταρ της K-pop, BTS.

Μακριά από την πίστα, η Boston Dynamics εμπορεύεται το Spot ως μια ρομποτική λύση για διάφορες βιομηχανίες και διαφορετικές εργασίες που περιλαμβάνουν από τη βιομηχανική επιθεώρηση μέχρι τη χαρτογράφηση.

Η Ford για παράδειγμα είναι μια από τις εταιρείες που έχει βάλει το Spot στη ζωή της, χρησιμοποιώντας το ρομπότ των 75.000 δολαρίων για να χαρτογραφήσει τις εγκαταστάσεις της, ενώ η νορβηγική παραγωγός πετρελαίου Aker BP ανέπτυξε τον Spot για σκοπούς επιθεώρησης και συλλογής δεδομένων, μεταξύ άλλων.