Σε επίπεδα ρεκόρ πουλήθηκε σε δημοπρασία μία και μόνο σελίδα από κόμικ της Marvel με πρωταγωνιστή τον θρυλικό Spider-Man. Πρόκειται για την πρώτη σελίδα περιοδικού κόμικ στο οποίο ο άνθρωπος-αράχνη εμφανίζεται να φοράει την «σκοτεινή» εναλλακτική μαύρη στολή του.

Σύμφωνα με την Heritage Auctions, η συγκεκριμένα σελίδα με τον «μαύρο» Spider-Man πουλήθηκε έναντι 3,36 εκατ. δολαρίων, με αποτέλεσμα να γράψει ιστορία ως η πιο ακριβή σελίδα ορίτζιναλ κόμικ.

Στην ίδια δημοπρασία πουλήθηκε και μία ακόμη σελίδα από το ίδιο τεύχος, έναντι 288.000.

Συνολικά δηλαδή η δημοπρασία απέφερε 3.648.000 δολάρια μόνο από δύο σελίδες κόμικ της θρυλικής… αράχνης.

Spider-Man: Στα 3,64 εκατ. δολάρια πουλήθηκαν μόνο δύο σελίδες κόμικ του θρυλικού ήρωα

«Τα αποτελέσματα της δημοπρασίας επιβεβαιώνουν πόσο αγαπητή και υψηλής αξίας παραμένει η τέχνη των περιοδικών κόμικ, ανάλογη με αυτή που συγκεντρώνουν οι πίνακες» σχολίασε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο CNN, ο επικεφαλής του τμήματος κόμικ του οίκου δημοπρασιών Heritage Auctions, Τζόι Μαναρίνο. Πάντως, ο οίκος αρνήθηκε να αποκαλύψει τους αγοραστές.

Το εν λόγω τεύχος προέρχεται από την περιορισμένη σειρά κόμικ «Secret Wars», όπου αγαπημένοι ήρωες της Marvel διασταυρώνουν τα ξίφη τους με κλασικούς «κακούς» σε έναν πλανήτη ονόματι Battleworld. Στο όγδοο τεύχος, που δημοσιεύτηκε το 1984, ο Spider-Man συγκρούεται με έναν συμβιωτικό εξωγήινο, που ενσωματώνεται μαζί του όταν η παραδοσιακή κόκκινη και μπλε στολή του σούπερ ήρωα καταστρέφεται, δημιουργώντας έτσι την μαύρη εκδοχή του, η οποία επηρεάζει τόσο τις δυνατότητες του όσο και την προσωπικότητα του.

Σπάει τα ρεκόρ και η ταινία

Σημειωτέον πως την εποχή αυτή, η τελευταία ταινία του ανθρώπου-αράχνη, το Spider-Man: No Way Home συνεχίζει την εκπληκτική πορεία της στις διεθνείς κινηματογραφικές αίθουσες καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Μάλιστα, μετά από ένα ακόμη Σαββατοκύριακο στην κορυφή, η ταινία που ήδη ήταν το πιο εμπορικό φιλμ του 2021 κατάφερε να ξεπεράσει και το όριο των 1,5 δισ. δολαρίων σε εισπράξεις. Με τον τρόπο αυτό ανέβηκε στην όγδοη θέση των πιο εμπορικών ταινιών όλων των εποχών και βέβαια το κοντέρ συνεχίζει να… γράφει!