Γιάννης Αντετοκούνμπο και Κρις Μίντλετον πήραν στους ώμους τους το Μιλγουόκι και το οδήγησαν σε μια σημαντική νίκη επί των Σπερς στο Σαν Αντόνιο με 121-111.

Με 21 πόντους, 8 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 3 μπλοκ τελείωσε το ματς ο Greek Freak, ενώ καταλυτικός ήταν ο Μίντλετον που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 28 πόντους (2/7 τρίποντα). Χόλιντει και Κόνατον 16 πόντους. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο σε 22 λεπτά είχε 4 πόντους (2/5 δίποντα), 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 λάθη, ενώ ο Γιώργος Καλαϊτζάκης δεν χρησιμοποιήθηκε. Για δεύτερο σερί ματς δεν αγωνίστηκε ο Μπρουκ Λόπεζ με πρόβλημα στη μέση.

Τα «ελάφια» είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, ωστόσο οι Σπερς ήταν συνεχώς κοντά και όποτε η ομάδα του Μάικ Μπουντενζόλζερ έφτιαχναν μια διαφορά, οι παίκτες του Πόποβιτς τη… μάζευαν και την έριχναν ξανά στα χαμηλά.

Μέχρι και την τρίτη περίοδο οι δύο ομάδες ήταν κοντά, ωστόσο κάπου εκεί έλαβε τέλος και η σεμνή τελετή. Ο Γιάννης και η παρέα του πάτησαν το γκάζι στο πόδι και έβαλαν τέλος σε κάθε όνειρο που είχε η ομάδα του Σαν Αντόνιο, επικρατώντας έτσι δίκαια με 121-111.

Για τους Σπερς, ο ΜακΝτέρμοντ είχε 25 πόντους, ο Τζόνσον 20 πόντους, ο Ουόκερ 17 πόντους.

Τα δωδεκάλεπτα: 32-32, 52-56, 81-85, 111-121.

Πόποβιτς: «Ταβάνι του Γιάννη ο… ουρανός»

Στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα ο Γκρεγκ Πόποβιτς δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο προπονητής-θρύλος της ομάδας του Σαν Αντόνιο ανέφερε τι ξεχωρίζει τον Greek Freak και τον συμπεριέλαβε σε μια ελίτ παικτών-μύθων.

«Οι περισσότεροι δεν ήξεραν τι πάθος και εργατικότητα έχει. Για να φτάσεις εκεί που έφτασε, δεν συμβαίνει μόνο επειδή έχεις ταλέντο ή σωματικά προσόντα. Έχει την ίδια επιθυμία να νικήσει, κάθε βράδυ, με παίκτες σαν τον Σακίλ, τον Κόμπι, τον Ντάνκαν και τον Μάτζικ. Ταβάνι του είναι ο ουρανός και τον… φτάνει. Πλέον δουλεύει στις δεξιότητές του, σουτάρει καλύτερα και έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Είναι φανταστικός», ανέφερε ο «Ποπ».