search

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο με Δένδια στη Λιβύη – Ακυρώθηκε η επίσκεψη στην Τρίπολη

Απόπειρα παγίδευσης Δένδια από την ΥΠΕΞ του τουρκολιβυκού μνημονίου

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο με Δένδια στη Λιβύη - Ακυρώθηκε η επίσκεψη στην Τρίπολη

Ακυρώθηκε η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Τρίπολη της Λιβύης.

Όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος της ΕΡΤ στη Λιβύη, Νίκος Μελέτης η πτήση του υπουργού έφτασε στην Τρίπολη της Λιβύης νωρίς το πρωί κι ενώ είχε ενημερωθεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση Ντπέιμπα για την εκεί μετάβασή του – εκτός από τη Βεγγάζη – όπου θα συναντιόταν με τον μόνο που έχει διαδραματίσει θετικό ρόλο, τον επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου, Μοχάμεντ Μένφι.

Απόπειρα παγίδευσης Δένδια από την ΥΠΕΞ του τουρκολιβυκού μνημονίου

Όπως όμως ενημερώθηκε ο κ. Δένδιας μέσα στο αεροπλάνο υπήρξε απόπειρα παγίδευσης τους επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου και πως ήρθε να τον υποδεχθεί η ΥΠΕΞ της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Λιβύης που υπενθυμίζεται έχει υπογράψει το μη αναγνωρισμένο σύμφωνο με την Τουρκία.

Ο κ. Δένδιας μίλησε με το κυβερνητικό επιτελείο από το όπου τόνισε ότι δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα και κατόπιν αποφασίστηκε να ακυρωθεί η επίσκεψη στην Τρίπολη και να συνεχίσει για Βεγγάζη.

Τότε η ελληνική πλευρά αρνήθηκε να εγκρίνει τα σχέδια πτήσης από την Τρίπολη στη Βεγγάζη και τελικά πέταξε μέσω Μάλτας και εφθασε στη Βεγγάζη όπου θα συνεχιστεί το πρόγραμμα της επίσκεψης.

ΥΠΕΞ: Το λιβυκό υπουργείο Εξωτερικών αθέτησε τη συμφωνία μας

«Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Τρίπολη, όπου είχε προγραμματιστεί να συναντήσει τον Πρόεδρο Μένφι, ματαιώθηκε καθώς το λιβυκό υπουργείο Εξωτερικών αθέτησε τη συμφωνία που υπήρχε όσον αφορά τη μη συνάντηση με τη Λίβυα ΥΠΕΞ», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

«Το σκέλος της επίσκεψης στην Ανατολική Λιβύη συνεχίζει κανονικά» επισημαίνει το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Διαβάστε ακόμη: