Μια πολύ σοβαρή καταγγελία βλέπει το φως της δημοσιότητας για γυναίκα ΑμεΑ που πέθανε από πνιγμό, με τον αδερφό της να υποστηρίζει πως «η προσωπική βοηθός από το ομώνυμο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας δεν ήξερε τι να κάνει».

Η γυναίκα αυτή είχε μία βοηθό μέσα από το πρόγραμμα του «Προσωπικού Βοηθού» που παρέχουν το υπουργείο Εργασίας και το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, που αφορά σε ανθρώπους που βρίσκονται κοντά σε συμπολίτες μας με αναπηρία προκειμένου να τους βοηθήσουν στην καθημερινότητά τους.

Δυστυχώς η γυναίκα την ώρα που έτρωγε στο κρεβάτι της, πνίγηκε και η βοηθός δεν βρισκόταν εκείνη την ώρα στο δωμάτιο.

Όταν κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά δεν ήξερε τι να κάνει και δεν τηλεφώνησε στο 166 αλλά απευθύνθηκε στη δεύτερη βοηθό που φρόντιζε την άτυχη γυναίκα, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος και όταν έφτασε στο σημείο το ΕΚΑΒ ήταν ήδη πολύ αργά.

Η καταγγελία του αδερφού της γυναίκας ΑμεΑ που πέθανε

Ο αδερφός της γυναίκας, κ. Γιώργος, μίλησε στο MEGA για την περίπτωση.

«Είχαμε δύο προσωπικούς βοηθούς, γιατί η αδερφή μου είχε κινητικά προβλήματα και δικαιούτο 277 ώρες τον μήνα, και είχαμε και πρωί και απόγευμα. αυτό το πρόγραμμα είναι πιλοτικό και δυσκολεύτηκα πολύ που το πρόγραμμά του να είναι συμβατό με της αδερφής μου, να έχει ελεύθερες ώρες. Η πιο εξειδικευμένη ήταν δυσεύρετ5η και δεν είχε επαρκείς γνώσεις για άτομα με αναπηρία», είπε αρχικά.

«Μιλώντας με έναν γραμματέα μας είπε, όποιος θέλει από τους προσωπικούς βοηθούς μπορεί να παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα του Ερυθρού Σταυρού. Όταν ήμουν στο σχολείο, επειδή είμαι εκπαιδευτικός, με πήρε στις 11.10 ο γείτονας και μου είπε ότι ζητούν βοήθεια από δίπλα η κοπέλα γιατί πνίγεται η αδερφή μου», συμπλήρωσε ο κ. Γιώργος.

Διαβάστε ακόμη: