Ο Βαγγέλης Μαρινάκης εξελέγη με 9 ψήφους, ενώ υπήρξαν επίσης 5 λευκά (ΑΕΚ, Λαμία, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΕΠΟ), ενώ ο Βόλος απουσίασε από τη διαδικασία.

Η θητεία του θα είναι διετούς διάρκειας, ήτοι έως τις 30 Ιουνίου 2024, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Λίγκας.

Αυτή, μάλιστα, είναι η δεύτερη θητεία του μεγαλομετόχου του τμήματος ποδοσφαίρου των «ερυθρόλευκων» στον προεδρικό θώκο, καθώς διετέλεσε ξανά Πρόεδρος την αγωνιστική περίοδο 2010 – 2011. Ο μεγαλομέτοχος της Λαμίας, Πανουργιάς Παπαϊωάννου, απέσυρε την υποψηφιότητά του.

Παράλληλα, η Κάτια Κοξένογλου, στέλεχος της ΠΑΕ Ατρόμητος, εξελέγη Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, με 14 θετικές ψήφους και ένα λευκό.

Μερικά λεπτά μετά την εκλογή του, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δημοσίευσε ευχαριστήριο μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τονίζοντας πως «ήλθε η ώρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, να πάει μπροστά».

Το ευχαριστήριο μήνυμά του:

«Θέλω να ευχαριστήσω τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας για την εμπιστοσύνη και να ξεκαθαρίσω σε όλους τους φιλάθλους ότι ήλθε η στιγμή για να πάει μπροστά το ελληνικό ποδόσφαιρο, αν φυσικά το θέλουν πραγματικά όλοι οι ιδιοκτήτες των ομάδων και οπωσδήποτε πρέπει να δεσμευθούμε για αυτό. Να είναι δηλαδή, επιτέλους, μέσα στα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Γίνονται νέα γήπεδα, υπάρχουν προοπτικές σε όλα τα επίπεδα για να φτιάξουμε ένα πλάνο πενταετίας τουλάχιστον, με περισσότερα έσοδα για όλους, υγιείς ομάδες, υγιείς και πραγματικές μετοχικές βάσεις, τους φιλάθλους να γεμίζουν τις εξέδρες.

Με σύγχρονα γήπεδα, ασφαλή και λειτουργικά προπονητικά κέντρα και ακαδημίες που θα μπορούν να εξελίξουν το ταλέντο που έχουν τα ελληνόπουλα.

Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και τις τύχες του και να φτιάξει μία Σούπερ Λίγκα – πρότυπο για άλλες χώρες».