Ένα γκολ του Φόρσμπεργκ με εκτέλεση πέναλτι (77’) ήταν αρκετό για να χαρίσει τη νίκη τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στη Σουηδία κόντρα στην Σλοβακία (1-0) που της έδωσαν το «πάνω χέρι» στην υπόθεση πρόκριση, αφού έφτασε τους 4 βαθμούς.

Στους 3 βαθμούς έμειναν οι Σλοβάκοι που συνεχίζουν να έχουν ελπίδες πρόκρισης, αλλά την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζουν την Ισπανία.

Το ματς

Μόλις στο 3’ ο Λάρσον έκανε ένα πολύ καλό σουτ, όμως ο Ντουμπράβκα μπλόκαρε. Στο 25’ ο ίδιος παίκτης χτύπησε ξανά και ενώ βρισκόταν από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να σκοράρει. Η Σλοβακία… καθόταν και παρακολουθούσε απλά το ματς, έπαιζε κυρίως αμυντικά, με τον Χάμσικ στο 35’ να σουτάρει μπάλα άουτ στην μοναδική φάση της ομάδας του.

Ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε από το 58’ και μετά, όταν ο Κούτσκα έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Όλσεν έκανε μια τρομερή επέμβαση και του είπε «όχι»! Ένα λεπτό αργότερα ο Αουγκούστινσον απείλησε την εστία της Σλοβακίας με κεφαλιά, αλλά ο Ντουμπράβκα έδιωξε εντυπωσιακά. Η Σουηδία συνέχιζε να πιέζει, όταν στο 60’ ο Ντάνιελσον από κοντά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Στο 67’ ο Ίσακ έκανε την κεφαλιά, με την μπάλα να βγαίνει άουτ. Στο 71’ απίθανη ατομική ενέργεια του Ισάκ, που πήρε την μπάλα από το κέντρο και πέρασε τέσσερις αντιπάλους του, όμως ο Ντουμπράβκα με μεγάλη επέμβαση δεν του επέτρεψε να σκοράρει.

Στο 75’ η Σουηδία κέρδισε πέναλτι, αφού ο Κουάισον τσίμπησε την μπάλα μετά την πάσα του Ίσακ και ο Ντουμπράβκα τον ανέτρεψε. Στο 77’ ο Φόρσμπεργκ από την άσπρη βούλα άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, οι οποίοι δικαιούνταν αυτό το γκολ βάσει της εικόνας τους. Στο 82’ ο Ισάκ έφυγε στην κόντρα, έκανε τις ντρίμπλες αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο Κουάισον, η μπάλα στρώθηκε από τις κόντρες στον Κλάεσον αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε και έφυγε λίγο άουτ.

Σουηδία: Όλσεν, Λούστιγκ, Λίντελεφ, Αουγκούστινσον (88′ Μπένγκτσον), Σ.Λάρσον, Έκνταλ (87′ Σβένσον), Μπεργκ (63′ Κουάισον), Φόρσμπεργκ (90’+3′ Κραφτ), Ίσακ, Όλσον (63′ Κλάεσον), Ντάνιελσον

Σλοβακία: Ντουμπράβκα, Πέκαρικ (64′ Χαράσλιν), Σάτκα, Ντούντα, Χροσόφσκι (84′ Ντούρις), Σκρίνιαρ, Χούμποτσαν (84′ Χάνγκο), Χάμσικ (79′ Μπένες), Κούτσκα, Μακ (76′ Βάις), Κόσελνικ

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής

Σουηδία-Σλοβακία 1-0

(76’ πέν. Φόρσμπεργκ)

Σάββατο 19/06

Ισπανία-Πολωνία (22:00)

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου

Σουηδία 4 (1-0)

Σλοβακία 3 (2-2)

Ισπανία 1 (0-0)*

Πολωνία 0 (1-2)*

*με ματς λιγότερο

Η 3η αγωνιστική

Τετάρτη 23/06

Σλοβακία-Ισπανία (19:00)

Σουηδία-Πολωνία (19:00)