Συνελήφθησαν δύο γυναίκες που πέταξαν «κάποιου είδους μπογιά» σε πίνακα του Γάλλου ζωγράφου, Κλοντ Μονέ, και στη συνέχεια κόλλησαν τους εαυτούς τους στην κορνίζα προχώρησαν οι αρχές της Σουηδίας.

 

Σύμφωνα με τον εθνικό μουσείο της Σουηδίας το περιστατικό συνέβη στην Στοκχόλμη την Τετάρτη.


Στόχος των δύο γυναικών αποτέλεσε ο πίνακας με τίτλο «The Artist’s Garden at Giverny» που βρίσκεται στο μουσείο στα πλαίσια έκθεσης.

 

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του μουσείου, οι συντηρητές εξετάζουν αν και ποια ζημιά έχει συμβεί στον πίνακα ο οποίος βρισκόταν μέσα σε γυαλί. «Η κατάσταση είναι επείγουσα. Ως νοσηλεύτρια αρνούμαι να παραμείνω θεατής. Η πανδημία ήταν τίποτα σε σχέση με την κλιματική αλλαγή. Είναι θέμα ζωής και θανάτου» φώναξε η μια από τις γυναίκες, η Έμα Γιοχάνα Φριτζντότερ

Σύμφωνα με την ίδια «οι άνθρωποι δεν θα πεθαίνουν μόνο απο τη ζέστη. Θα υπάρξουν νέες ασθένειες και δεν μπορούμε να φανταστούμε την έκταση του ζητήματος».

Εκπρόσωπος της ακτιβιστικής ομάδας Restore Wetlands είπε ότι στόχος της πράξης αυτής ήταν να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση της Σουηδίας προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Διαβάστε ακόμη: