Πανικός επικράτησε σε λούνα παρκ την Κυριακή στη Στοκχόλμη, στη Σουηδία, όταν εκτροχιάστηκε τρενάκι με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι εννέα, μεταξύ των οποίων και παιδιά.

Τρεις από τους τραυματίες είναι πιο σοβαρά. Άλλοι τρεις από τους τραυματίες είναι παιδιά, αλλά έχουν ελαφρά τραύματα.

Το τρενάκι Jetline του πάρκου Grona Lund, το οποίο τρέχει με 90 χλμ/ώρα εκτροχιάστηκε κατά τη διάρκεια μιας βόλτας, σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο SVT, επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι πολλοί τραυματίστηκαν.

«Αδειάζουμε το πάρκο και έχουμε ξεκινήσει την έρευνά μας», είπε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας. Οι υπεύθυνοι του πάρκου Grona Lund δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για σχολιασμό.

Το τρενάκι Jetline από χάλυβα αγγίζει σε ταχύτητα τα 90 χλμ/ώρα και ύψος 98 πόδια, μεταφέροντας περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο, αναφέρει το λούνα παρκ στον ιστότοπό του. Μάρτυρες είπαν στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο SVT ότι η διαδρομή είχε μερικώς εκτροχιαστεί.

Ένα μαύρο πανό στον ιστότοπο του πάρκου γράφει: «Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε στο Jetline. Συνεργαζόμαστε με τις υπηρεσίες διάσωσης. Το πάρκο είναι κλειστό προς το παρόν». Η Cornelia, που μόλις είχε πάει στη βόλτα με τον γιο της, είπε στον τοπικό Τύπο ότι ο κόσμος άρχισε να τρέχει, προσθέτοντας: «Ακούστηκαν πολλές κραυγές. Κανείς δεν ήξερε τι συνέβαινε ».

Δείτε βίντεο με τη διαδρομή που καλύπτει το τρενάκι Jetline στο σουηδικό λούνα παρκ

Διαβάστε περισσότερα