H Sony στην έκθεση τεχνολογίας στο LasVegas παρουσίασε το Vision-S Concept (S-02) υπογραμμίζοντας με τον καλύτερο τρόπο, το πως ο κόσμος αλλάζει.

Επιπλέον έδωσε ένα ακόμα μήνυμα. Οι γίγαντες των ηλεκτρονικών μπαίνουν με φόρα στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας…

Από τα ραδιόφωνα, τα μαγνητόφωνα, τα ακουστικά και τα ηχεία στο αυτοκίνητο για τη Sony, όπου μετά το sedan μοντέλο, ρίχνει άπλετο φως και στην κατηγορία των SUV, που είτε ηλεκτρικά, είτε με κινητήρες θερμικούς, είτε plug-in hybrid, κερδίζουν συνεχώς θέσεις στο πολύ δύσκολο ράλι των πωλήσεων.

Και φυσικά η Sony που ρίχνει φως; Στην ηλεκτροκίνηση, εκεί που τα γεγονότα φωτίζουν τη μεγάλη μεταστροφή στις μετακινήσεις. Η Sony λοιπόν στην έκθεση τεχνολογίας στη Μέκκα του τζόγου, το LasVegas αποκάλυψε το Vision-S Concept.

To αμιγώς ηλεκτρικό SUV 7 θέσεων με 272 ίππους. (δύο ηλεκτροκινητήρες από έναν σε κάθε άξονα 200 kW) που έρχεται με γενναιόδωρες εξωτερικές διαστάσεις σε μήκος/ πλάτος/ύψος 4.895 χλστ./1.920 χλστ./ 1.650 χλστ. με μεταξόνιο 3.030 χλστ. και απόσταση από το έδαφος 15,7 εκ.

Να συμπληρώσουμε ότι τα ελαστικά είναι 20 ιντσών διαστάσεων 255/50 για μπροστά και 275.45 για πίσω με τις αναρτήσεις να αποτελούνται από διπλά ψαλίδια για μπροστά/πίσω.

Σε γενικές γραμμές, λοιπόν, οι αναλογίες είναι παρόμοιες με αυτές του TeslaModel X, (η Tesla με τα μοντέλα της είναι η αναφορά στην  ηλεκτροκίνηση που αυτή η δημοτικότητα οφείλεται αποκλειστικά στον επαναστάτη ιδρυτή ElonMusk), το οποίο ωστόσο ξεπερνά τα 5 μ. σε μήκος.

Να θυμίσουμε ότι η Sony είχε δείξει τις προθέσεις της για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όταν το 2020 στην ίδια έκθεση είχε παρουσιάσει το sedanVision-S 01, έχοντας  δηλώσει –αργότερα- ότι το πρωτότυπο θα χρησιμοποιηθεί μόνο για τη δοκιμή και τη μελέτη της αυτόνομης οδήγησης και της τεχνολογίας των αυτοκινήτων του μέλλοντος.

Tότε είχε αναστατώσει την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία…

Και έρχεται το 2022, ακριβώς δύο χρόνια μετά, και η Sony πάλι στο LasVegas, εκπλήσσει τον κόσμο των τεσσάρων τροχών με το Vision-S Concept, το πρώτο της ηλεκτρικό SUV.  Αυτή τη φορά όμως στοχεύει πολύ πιο δυνατά και αλλού…

Το γεγονός ότι ο ιαπωνικός κολοσσός παρουσιάζει ένα SUV (επαναλαμβάνουμε, η πιο δημοφιλής κατηγορία οχημάτων στον κόσμο) λέει πολλά για το μέλλον, «διαβάζοντας» πίσω από τη σιλουέτα του Vision –S Concept.

Πέρα όμως από τις πτυχές της πρακτικότητας και της άνεσης, ωστόσο, η αισθητική του Vision-S Concept, μπορούμε να πούμε ότι αντιπροσωπεύει ένα είδος εξέλιξης του sedan 01. Ειδικότερα, σημειώνουμε την πολύ παρόμοια σχεδίαση των μπροστινών προβολέων και της πίσω λωρίδας φώτων LED.

Το εσωτερικό, μια οθόνη όλο το ταμπλό, οθόνες και για τους πίσω επιβάτες, και γεμάτο από τεχνολογικές λύσεις και εφαρμογές bySony φυσικά, ξεκινώντας από την ψυχαγωγία και τη συνδεσιμότητα 5G που προέρχεται από τα smartphone τελευταίας γενιάς.