Νέο τρομακτικό δυστύχημα σημειώθηκε χθες (20/08) στην Τουρκία με τουλάχιστον δεκαέξι νεκρούς, μεταξύ αυτών και παιδιά. Φορτηγό, του οποίου τα φρένα χάλασαν, έφυγε από στροφή και έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε πλήθος στην τουρκική επαρχία Μαρντίν· έχουν τραυματισθεί τουλάχιστον 29 άνθρωποι.

«Δεκαέξι άνθρωποι “έχασαν” τη ζωή τους και άλλοι 29 τραυματίσθηκαν, εκ των οποίων οι οκτώ νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, στο δυστύχημα που σημειώθηκε όταν έσπασαν τα φρένα ενός φορτηγού, το οποίο παρέσυρε το πλήθος στο Ντερίκ», στην επαρχία Μαρντίν, ανέφερε ο Υπουργός, Φαχρετίν Κοτζά, σε δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Είχε προηγηθεί άλλο ατύχημα και είχαν σπεύσει δύο ασθενοφόρα, με αποτέλεσμα να έχει συγκεντρωθεί πολύς κόσμος στο σημείο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Τουρκία: Τουλάχιστον δεκαπέντε νεκροί και 22 τραυματίες ύστερα από σοβαρό τροχαίο δυστύχημα στη Γκαζιαντέπ

Δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 22 τραυματίσθηκαν στη νοτιοανατολική Τουρκία, έπειτα από τροχαίο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη ένα ασθενοφόρο, σύμφωνα με σημερινή (20/08) ενημέρωση του Κυβερνήτη της Γκαζιαντέπ.

«Συνολικά, δεκαπέντε πολίτες μας “έχασαν” τη ζωή τους και 22 τραυματίσθηκαν σε εκείνο το δυστύχημα, στο οποίο ενεπλάκησαν ένα πούλμαν, μία ομάδα διάσωσης και ένα ασθενοφόρο στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Γκαζιαντέπ και Νιζίπ», έγραψε ο Νταβούτ Γκιούλ, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τουρκία: Τουλάχιστον 15 νεκροί και 22 τραυματίες ύστερα από σοβαρό τροχαίο δυστύχημα στη Γκαζιαντέπ

Ένα ασθενοφόρο, ένα πυροσβεστικό όχημα και ένα όχημα στο οποίο επέβαινε μία ομάδα δημοσιογράφων –που είχαν μεταβεί στο σημείο για να καταγράψουν ένα άλλο ατύχημα– χτυπήθηκαν μετωπικά από επιβατικό λεωφορείο που κινείτο στον ίδιο αυτοκινητόδρομο, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, DHA.

«Τρεις πυροσβέστεςδύο διασώστες και δύο δημοσιογράφοι είναι μεταξύ των δεκαπέντε νεκρών», διευκρίνισε ο Κυβερνήτης της Γκαζιαντέπ.