Σε ατύχημα σε δρόμο κοντά στην πόλη Λουγκάνο της Ελβετίας ενεπλάκη ο Φερνάντο Αλόνσο, όταν διερχόμενο αυτοκίνητο τον παρέσυρε την ώρα που έκανε ποδήλατο.

Η Alpine επιβεβαιώνει το ατύχημα του Φερνάντο Αλόνσο

Το γεγονός επιβεβαίωσε η ομάδα του Alpine F1 Team, αναφέροντας τα εξής: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως ο Φερνάντο Αλόνσο ενεπλάκη σε ατύχημα, ενώ έκανε ποδήλατο στην Ελβετία. Ο Φερνάντο έχει τις αισθήσεις του, είναι καλά και περιμένει να κάνει νέες εξετάσεις αύριο το πρωί. Η Alpine F1 Team δεν θα κάνει κάποια άλλη τοποθέτηση τη δεδομένη χρονική στιγμή. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν αύριο».

Ο Ισπανός πρωταθλητής μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκαν κατάγματα στο σώμα του, όπως επίσης και ένα κάταγμα στο σαγόνι.

Όπως έγινε γνωστό, σήμερα το πρωί ο Ισπανός οδηγός υποβλήθηκε ήδη σε επέμβαση για τραυματισμό στην άνω γνάθο και όλα πήγαν καλά όπως ενημέρωσε πριν λίγο με ανακοίνωση της η  Alpine F1.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της γαλλικής αναφέρει: «Μετά το ατύχημα που είχε κάνοντας ποδήλατο χθες, ο Φερνάντο Αλόνσο παρέμεινε υπό παρακολούθηση σε νοσοκομείο στην Ελβετία. Οι γιατροί εντόπισαν κάταγμα στην άνω γνάθο και πραγματοποίησαν επιτυχημένη επιδιορθωτική επέμβαση. Το ιατρικό επιτελείο είναι ικανοποιημένο από την πρόοδο που έχει σημειώσει.

Ο Φερνάντο θα παραμείνει υπό παρακολούθηση στο νοσοκομείο άλλες 48 ώρες. Κοιτώντας μπροστά, μετά από μερικές μέρες πλήρους ανάπαυσης, θα είναι σε θέση να αρχίσει πάλι σταδιακά το πρόγραμμα προετοιμασίας του. Αναμένουμε να είναι πλήρως λειτουργικός ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα για τη νέα σεζόν.

Η Alpine F1 Team και ο Φερνάντο σας ευχαριστούν για τις ευχές σας και θα υπάρξει νέα ενημέρωση όταν κριθεί απαραίτητο»

Να θυμίσουμε ότι ο Φερνάντο Αλόνσο είχε στην καριέρα του δύο θητείες (2003-06 και 2008-09) με τη Renault, με την οποία κατέκτησε τους δύο τίτλους του, το 2005 και το 2006. Στη συνέχεια αγωνίστηκε με τις McLaren (2007), Renault (2008-2009), Ferrari (2010-2014) και McLaren (2015-2018). Συνολικά στην καριέρα του ο πολύπειρος οδηγός έχει απολογισμό 32 νίκες και 22 pole position.

Τι έκανε όσο είχε απομακρυνθεί από την F1

Ο 39χρονος που επέστρεψε φέτος στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού ως ηγέτης του project της Alpine, πέρασε δύο χρόνια εκτός αυτής. Σε αυτή την περίοδο αλλά και στα τελευταία χρόνια συνεργασίας με τη McLaren, δοκίμασε τις δυνάμεις του σε διάφορους αγωνιστικούς θεσμούς.

Πήγε τρεις φορές στην Ινδιανάπολη για τα 500 Μίλια, πανηγύρισε στον 24ωρο αγώνα της Ντεϊτόνα, πήρε δύο νίκες στον θρυλικό 24ωρο αγώνα του Μαν, κατέκτησε ακόμα και τον τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής. Όμως ξεχωρίζει μία εμπειρία που συνοδεύτηκε από επιτυχία.

Ο Ισπανός συμμετείχε στο Ράλι Ντακάρ 2020, με το οποίο άνοιξε το τρίτο κεφάλαιο της επικής δοκιμασίας, στη Σαουδική Αραβία. Στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας που είχε με την Toyota, οδήγησε ένα Hilux.

«Το Ράλι Ντακάρ. Νομίζω πως… όχι μόνο από επαγγελματικής πλευράς αλλά και σαν προσωπική πρόκληση, ήταν σημαντικό που αγωνίστηκα εκεί και το απόλαυσα πραγματικά», είχε πει ο Alonso στο Sky Sports, όταν ερωτήθηκε για την αγαπημένη του εμπειρία εκτός F1.

.