Με επιτυχία χειρουργήθηκε τα ξημερώματα ο 31χρονος αστυνομικός που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, μετά από επεισόδια στον αγώνα βόλεϊ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο Ρέντη.

Ο αστυνομικός τραυματίστηκε από ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας, κατά τη διάρκεια σοβαρών επεισοδίων που έγιναν έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», όπου διεξάγονταν ο αγώνας βόλεϊ μεταξύ των δύο «αιωνίων, για τα προημιτελικά του Λιγκ Καπ, «Νίκος Σαμαράς»

Ο 31χρονος αστυνομικός υπέστη κάκωση μηριαίας αρτηρίας, ενώ αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων, όπως ανακοίνωσε τα ξημερώματα το Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Τα γεγονότα

Ο 31χρονος άνδρας των ΜΑΤ, χτυπήθηκε όταν άγνωστοι επιτέθηκαν κατά διμοιρίας που βρισκόταν εξωτερικά του γηπέδου.

Οι άγνωστοι εκτόξευσαν πέτρες και φωτοβολίδες κατά των αστυνομικών, με συνέπεια μια ναυτική φωτοβολίδα να καρφωθεί στον μηρό του αστυνομικού και να τον τραυματίσει πολύ σοβαρά.

Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε εσπευσμένα χωρίς τις αισθήσεις του με ακατάσχετη αιμορραγία στο Κρατικό Νίκαιας και διασωληνώθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτοβολίδα έχει χτυπήσει κεντρική αρτηρία.

Η ναυτική φωτοβολίδα (που ως γνωστόν δεν σβήνει) έμεινε για ώρα μέσα στον μηρό του άνδρα των ΜΑΤ και συνέχιζε να καίει, προκαλώντας μεγάλη ζημιά.

Λίγη ώρα αργότερα, ο 31χρονος πέρασε την πόρτα του χειρουργείου σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Στο Γενικό Κρατικό μετέβησαν εσπευσμένα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, ο υφυπουργός Κώστας Κατσαφάδος, ο υπ. Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος καθώς και αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας.

Στην Κατεχάκη υπάρχει τεράστιος αναβρασμός και στο γήπεδο έφτασαν ενισχύσεις της ΕΛ.ΑΣ. για μαζικές συλλήψεις. Στο σημείο έγινε έντονη χρήση χημικών, ενω ο αγώνας διεκόπη οριστικά.

Η αστυνομία δεν επιτρέπει σε κανέναν να φύγει από το γήπεδο του Ρέντη μέχρι να αποδειχτεί ποιος έκανε τη ρίψη της φωτοβολίδας.

Μέχρι στιγμής έχει επιτραπεί να φύγουν οι γυναίκες και τα παιδιά.

Διαβάστε ακόμη: