Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχασε τον ειρμό της σκέψης του σε μια νέα συνέντευξη που έδωσε, αποκαλώντας, σε κάποιο σημείο, τον εαυτό του «μαύρη γυναίκα».

Ο Τζο Μπάιντεν περιέγραψε τον εαυτό του ως την «πρώτη μαύρη γυναίκα που υπηρέτησε μαζί με έναν μαύρο πρόεδρο», καθώς φαίνεται πως μπέρδεψε τα λόγια του, ενώ έχει προγραμματίσει νέες συναντήσεις, ομιλίες και συνεντεύξεις για να περιορίσει τον αντίκτυπο που είχε η εμφάνισή του στο ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ, που προκάλεσε αντιδράσεις εκτός και εντός του κόμματος των Δημοκρατικών.

Η νέα γκάφα Μπάιντεν σε συνέντευξη

Ενώ παραχωρούσε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό της Φιλαδέλφειας, WURD, ο Τζο Μπάιντεν έχασε τον ειρμό της σκέψης του και, όταν μίλησε για τη θητεία του ως αντιπροέδρου υπό την προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα, μπέρδεψε τα λόγια του και αναφέρθηκε στον εαυτό του ως «μαύρη γυναίκα», προφανώς θέλοντας να αναφερθεί στην Κάμαλα Χάρις, την αντιπρόεδρο στη δική του προεδρία αλλά και στον εαυτό του, αφού ήταν αντιπρόεδρος του πρώτου μαύρου προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

«Παρεμπιπτόντως, είμαι περήφανος που είμαι, όπως είπα, ο πρώτος αντιπρόεδρος, η πρώτη μαύρη γυναίκα, που υπηρετεί με έναν μαύρο πρόεδρο» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, μάλλον μπερδεύοντας όσα ήθελε να πει.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Μπάιντεν αναφέρθηκε στο ότι διόρισε την πρώτη μαύρη γυναίκα, την Κετάντζι Μπράουν Τζάκσον, στο Ανώτατο Δικαστήριο, και ότι επέλεξε επίσης την πρώτη μαύρη γυναίκα για αντιπρόεδρο.

Αντιδράσεις για τη νέα συνέντευξη του Τζο Μπάιντεν

Η φράση του Τζο Μπάιντεν προκάλεσε αντιδράσεις και πάλι, καθώς αρκετά μεγάλα ΜΜΕ των ΗΠΑ μετέδωσαν την είδηση.

Η συνέντευξη του Αμερικανού προέδρου στον ραδιοφωνικό σταθμό διήρκεσε περίπου 15 λεπτά.

Σημειώνεται ότι έχουν αυξηθεί οι «φωνές» που καλούν για απόσυρση του Τζο Μπάιντεν από την κούρσα για την αμερικανική προεδρία, ωστόσο ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει πως θα συνεχίσει, αν και παραδέχθηκε ότι χρειάζεται περισσότερο ύπνο.

To ρεπορτάζ, πάντως, «δείχνει» την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις ως επικρατέστερη αντικαταστάτη του Τζο Μπάιντεν, σε περίπτωση απόσυρσής του.

Το σατιρικό εξώφυλλο του Economist

Με ένα άκρως υποτιμητικό εξώφυλλο για τον Τζο Μπάιντεν και την κατάσταση στην οποία έδειξε πως βρίσκεται στο προ ημερών ντιμπέιτ του CNN, κυκλοφόρησε ο Economist. Σε αυτό, απεικονίζεται ένα «πι», το οποίο χρησιμοποιούν για να μετακινηθούν ηλικιωμένοι και όσοι έχουν κινητικά προβλήματα, συνοδευόμενο από τη φράση «Δεν είναι αυτός τρόπος να διοικείς μια χώρα» (No way to run a country).

Στο σχετικό θέμα που φιλοξενεί το βρετανικό οικονομικό περιοδικό, φέρει τον τίτλο «Γιατί ο Μπάιντεν πρέπει να αποσυρθεί» και στέκεται στην πρόσφατη εμφάνιση του Αμερικανού προέδρου απέναντι στον μεγάλο του αντίπαλο, Ντόναλντ Τραμπ, η οποία περιγράφηκε από πολλούς (ακόμα και από τους ίδιους τους Δημοκρατικούς) ως «πολύ άσχημη για να την παρακολουθείς».

biden_economist

Σύμφωνα με το περιοδικό, «ο πρόεδρος και το κόμμα του παρουσιάζονται ως οι σωτήρες της δημοκρατίας. Οι πράξεις τους λένε το αντίθετο», καθώς «το ντιμπέιτ και τα επακόλουθά του απέδειξαν ότι ο κ. Μπάιντεν είναι ακατάλληλος» λόγω «της διανοητικής του παρακμής» και «της επιμονής του, με τη βοήθεια της οικογένειάς του, του ανώτερου προσωπικού του και της ελίτ των Δημοκρατικών, ότι εξακολουθεί να είναι ικανός για την πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο».

«Ήταν μαρτύριο να βλέπεις έναν μπερδεμένο ηλικιωμένο να παλεύει να ανακαλέσει λέξεις και γεγονότα. Η αδυναμία του να επιχειρηματολογήσει απέναντι σε έναν αδύναμο αντίπαλο ήταν αποκαρδιωτική» τονίζεται σε άλλο σημείο στο ίδιο άρθρο

Ο Economist επέκρινε «την ανεντιμότητα της εκστρατείας του», σημειώνοντας ότι η «συγκάλυψη (για την κατάστασή του) ήταν χειρότερη» από την επίδοση του Μπάιντεν στο ντιμπέιτ. Το περιοδικό έγραψε, ακόμα, ότι η εκστρατεία του προσπαθεί να «αρνηθεί αυτό που δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί είδαν με τα ίδια τους τα μάτια».

«Το αποτέλεσμα ήταν να τεθεί ο Λευκός Οίκος στο χέρι του Ντόναλντ Τραμπ. Νέες δημοσκοπήσεις διαπίστωσαν ότι οι ψηφοφόροι στις πολιτείες που πρέπει να κερδίσει ο κ. Μπάιντεν έχουν κινηθεί εναντίον του. Το προβάδισμά του μπορεί να κινδυνεύει ακόμη και σε κάποτε ασφαλείς πολιτείες όπως η Βιρτζίνια, η Μινεσότα και το Νέο Μεξικό» αναφέρει ο Economist.

Σημειώνοντας, ακόμα, ότι πολλοί Δημοκρατικοί «έχουν αρχίσει να τον καλούν ανοιχτά να αποχωρήσει», το περιοδικό πρόσθεσε ότι ο Μπάιντεν και ο Τραμπ «προσφέρουν μια επιλογή μεταξύ του ανίκανου και του απερίγραπτου. Οι Αμερικανοί αξίζουν κάτι καλύτερο».

Διαβάστε ακόμη