search

ΚΟΣΜΟΣ

ΣΟΚ με δέματα που περιέχουν μάτια ζώων και εστάλησαν σε 8 Ουκρανικές πρεσβείες στην Ευρώπη

Δέματα που περιείχαν μάτια ζώων έχουν σταλεί σε οκτώ πρεσβείες της Ουκρανίας στην Ευρώπη, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

oukraniapresbeieseuropi

Δέματα που περιείχαν μάτια ζώων έχουν σταλεί σε οκτώ πρεσβείες της Ουκρανίας στην Ευρώπη, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της.

Πακέτα «εμποτισμένα με αίμα» βρέθηκαν στην Ουγγαρία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Κροατία, την Αυστρία και την Ισπανία. Σύμφωνα με το BBC, η τσεχική αστυνομία είπε ότι και εκεί βρέθηκαν επίσης πακέτα.

Δεν είναι ξεκάθαρο ποιος έστειλε τα δέματα στις πρεσβείες και τα προξενεία.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα πιστεύει ότι λαμβάνει χώρα μια “καλά σχεδιασμένη εκστρατεία τρόμου και εκφοβισμού”.

Πριν από δύο ημέρες ένας υπάλληλος τραυματίστηκε μετά από έκρηξη βόμβας στην πρεσβεία της Ουκρανίας στη Μαδρίτη της Ισπανίας – ένα από μια σειρά φερόμενων περιστατικών.

Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών Όλεγκ Νικολένκο αναφέρθηκε σε μια σειρά άλλων σε δήλωση που κυκλοφόρησε στο Facebook, συμπεριλαμβανομένου ότι η είσοδος στις εγκαταστάσεις του Ουκρανού πρέσβη στο Βατικανό έχει επίσης βανδαλιστεί.

Επιπλέον, πρόσθεσε, η πρεσβεία στο Καζακστάν δέχθηκε απειλή για βόμβα, ενώ η πρεσβεία στις ΗΠΑ έλαβε μια επιστολή που περιέχει φωτοαντίγραφο ενός άρθρου που επικρίνει την Ουκρανία.

«Η επιστολή ήρθε ταυτόχρονα με άλλες από το έδαφος μιας ευρωπαϊκής χώρας», είπε ο κ. Νικολένκο.

«Η Ουκρανία συνεργάζεται με ξένες αρχές επιβολής του νόμου για να διερευνήσει όλες τις απειλές, να εντοπίσει αυτούς που εμπλέκονται και να τους λογοδοτήσει».

Τα δέματα που παραδόθηκαν σε ευρωπαϊκές πρεσβείες και προξενεία, πρόσθεσε, «ήταν εμποτισμένα με ένα υγρό χαρακτηριστικού χρώματος και είχαν αντίστοιχη μυρωδιά».

 

Διαβάστε ακόμη: