Η πάμπλουτη Νιούκαστλ έπεσε θύμα έκπληξης καθώς αποκλείστηκε από το FA Cup  -και μάλιστα εντός έδρας-από ομάδα τρίτης κατηγορίας! Οι Άραβες ιδιοκτήτες που έχουν ξεκινήσει να δαπανούν δεκάδες εκατομμύρια για να φτιάξουν ομάδα, διαπίστωσαν από πρώτο χέρι ότι στο αγγλικό ποδόσφαιρο δεν μπορούν να κατακτήσουν τα πάντα με το χρήμα.

Το «πάρτι» που είχαν στήσει οι οπαδοί και οι παράγοντες της Νιούκαστλ για χάρη του Κιέραν Τρίπιερ, του πρώτου μεγάλου μεταγραφικού αποκτήματος της ομάδας, εξελίχθηκε σε εφιάλτη, με την άσημη πλην μαχητική Κέμπριτζ να παίρνει τη νίκη στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ»  με 1-0 και μαζί την πρόκριση για την επόμενη φάση του FA Cup.

Η ομάδα της League One πάλεψε μέχρι το τελευταίο λεπτό και με το γκολ του Τζο Άιρονσαϊντ  στο 56’ έφτασε σε μια πολύ σπουδαία νίκη. Μια… μαχαιριά για τη Νιούκαστλ, που παραπαίει στην Πρέμιερ Λιγκ και άπαντες στην ομάδα έβλεπαν το FA Cup ως μια ευκαιρία για να ανακάμψουν και να δώσουν λίγη χαρά στους οπαδούς τους.

Περίπατος της Τσέλσι (5-1)

Η Τσέλσι απλοποίησε τα πράγματα αφού βρήκε πολύ νωρίς αφού άνοιξε το σκορ με τον Τίμο Βέρνερ μόλις στο 6′. Το 2-0 δεν άργησε να έρθει, με τον Χάντσον-Οντόι να παίρνει στην πάσα του Πούλισικ και να σκοράρει στο 18′. Δύο λεπτά αργότερα ο Ρομέλου Λουκάκου έγραψε κι εκείνος το όνομά του στον πίνακα των σκόρερς, ενώ το 4-0, που ήταν και σκορ ημιχρόνου, διαμόρφωσε ο Αντρέας Κρίστενσεν στο 39ο λεπτό.

Το δεύτερο μέρος επεφύλασσε ακόμα δύο τέρματα, με τον Χακίμ Ζιγέχ στο 55′ να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 5-0. Το μόνο που κατάφερε να κάνει η Τσέστερφιλντ ήταν να μειώσει με τον Ακουάσι Ασάντε στο 80’.

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχώρισαν η νίκη της Λέστερ επί της Γουότφορντ με σκορ 4-1, η νίκη της Μπρέντφορντ επί της Πορτ Βέιλ με σκορ 4-1, η νίκη της Κρίσταλ Πάλας με 2-1 επί της Μίλγουολ και φυσικά ο αποκλεισμός της Νιούκαστλ από την Κέιμπριτζ (0-1).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μάνσφιλντ-Μίντλεσμπρο 2-3

Μπρίστολ Σίτι-Φούλαμ 0-1 (παρ.)

Μπέρνλι-Χάντερσφιλντ 1-2

Κόβεντρι-Ντέρμπι 1-0

Χάρτλπουλ-Μπλάκπουλ 2-1

Μίλγουολ-Κρίσταλ Πάλας 1-2

Μπάρνσλεϊ-Μπάροου 5-4 (παρ.)

Μπόρχαμ Γουντ-Γουίμπλεντον 2-0

Κίντερμινστερ-Ρέντινγκ 2-1

Λέστερ-Γουότφορντ 4-1

Νιούκαστλ-Κέιμπριτζ 0-1

Πίτερσμπρο-Μπρίστον Ρόβερς 2-1

Πορτ Βέιλ-Μπρέντοφρντ 1-4

ΚΠΡ-Ρόδεραμ 2-1 (παρ.)

Γουέστ Μπρομ-Μπράιτον 1-2 (παρ.)

Γουίγκαν-Μπλάκμπερν 3-2