Οι “Σκύλοι παίζουν poker” είναι ένα παγκοσμίου φήμης έργο που κατασκευάστηκε αποκλειστικά από τον Cassius Marcellus Coolidge το 1894.

Πρόκειται για μια σειρά από δεκαέξι πίνακες η οποία  περιλαμβάνει τον αυθεντικό πίνακα του καλλιτέχνη Poker Game (1894), μαζί με άλλες ελαιογραφίες που του  ανατέθηκαν το 1903 από την Brown & Bigelow για τη διαφήμιση των πούρων και έναν επιπλέον πίνακα του 1910. Και οι δεκαέξι από αυτούς τους πίνακες διαθέτουν κωμικά, εξανθρωπισμένα σκυλιά. Ωστόσο, μόνο έντεκα από τους πίνακες απεικονίζουν πραγματικά κουτάβια με poker που παίζουν χαρτιά γύρω από ένα τραπέζι.

Οι “σκύλοι παίζουν Poker” είναι ένας από τους πιο διάσημους πίνακες των ΗΠΑ που χρησιμοποιήθηκαν για διακόσμηση σπιτιού και τα ανθρωπόμορφα σκυλιά που απεικονίζονται εκτιμήθηκαν ιδιαίτερα από το κοινό.

Σε αντίθεση με άλλα εμβληματικά έργα, όπως τη Mona Lisa του Da Vinci , τη Γέννηση της Αφροδίτης του Botticelli, την Έναστρη Νύχτα του Van Gogh,οι πίνακες του Coolidge δεν θεωρήθηκαν ποτέ από τους κριτικούς ως γνήσια “τέχνη”. Ο ιστορικός τέχνης και διευθυντής του Μουσείου Τέχνης Chrysler στη Βιρτζίνια, William Hennessey, έφτασε στο σημείο να κοροϊδεύει δημόσια τη σειρά την Πρωταπριλιά του 2002, βγάζοντας ένα δελτίου τύπου που ισχυριζόταν ότι προσπαθούσε να αποκτήσει τη σειρά για τη συλλογή του μουσείου. Ωστόσο, ο Hennessey παραδέχτηκε αργότερα, “Πάντα μου άρεσαν” και δεν είναι ο μόνος.

Με τα εκφραστικά πρόσωπά τους, τα τσιγάρα και τα ποτήρια ουίσκι, τα σκυλιά πόκερ του Coolidge έχουν γίνει εμβληματικά. Τόσο πολύ που έχουν αναφερθεί σε δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές-όπως Cheers, Parks and Recreation και The Simpsons-αντιγράφηκαν και παρωδήθηκαν αμέτρητες φορές, και έγιναν ακόμη και δημοφιλή μοτίβα κιτς για μπλουζάκια, κούπες καφέ και διακόσμηση σπιτιού.  Επιπλέον, ο πρώτος πίνακας του Coolidge, Το παιχνίδι poker(1894), πωλήθηκε έναντι 658.000 δολαρίων σε μια πώληση της Sotheby`s στη Νέα Υόρκη στις 18 Νοεμβρίου 2015.