«Η ηλεκτροκίνηση είναι ένας βασικός πυλώνας της κυβερνητικής πολιτικής», τόνισε πριν λίγο ο ΥΠΕΝ, κ. Κ. Σκρέκας μιλώντας σε συνέδριο.

«Την τελευταία διετία υπήρξε ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός και τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, καθώς το 2021 ήταν μια χρονιά-ρεκόρ για τις ταξινομήσεις με το στόχο να υπερκαλύπτεται κατά 186%. Συγκεκριμένα, ταξινομήθηκαν 6.976 οχήματα έναντι 3.750 του στόχου. Τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι υπερτριπλάσια από τα 2.135 του 2020 και αυτό δείχνει ότι η τεχνολογία εμπεδώνεται στη συλλογική αντίληψη», είπε ο κ. Σκρέκας.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε ο πρώτος κύκλος του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά». Πάνω από 18.000 πολίτες υπέβαλαν αίτηση με πλέον δημοφιλή τα δίκυκλα. Μέχρι τον Απρίλιο θα ξεκινήσει ο 2ος κύκλος με τις σχετικές ανακοινώσεις για την αυξημένη επιδότηση να έρχονται την επόμενη εβδομάδα. Παράλληλα, θα ξεκινήσει και το πρόγραμμα αντικατάστασης των ταξί.

Τέλος, ο υπουργός τόνισε μιλώντας στο συνέδριο Ecomobility ότι:

«Στοχευμένα μέτρα περιλαμβάνει και ο κλιματικός νόμος που ψηφίζεται σύντομα. Τα νέα μέτρα με τα κεφάλαια 220 εκατ. ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης θα δώσουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην ηλεκτροκίνηση».