«Ηλεκτροσόκ» στις τάξεις των «πράσινων», καθώς ανακοινώθηκε πως ο Πρόεδρος, Τάκης Τριαντόπουλος, υπέβαλε την παραίτησή του και ότι αποτέλεσαν επίσης παρελθόν ο Γενικός Αρχηγός, Δημήτρης Διαμαντίδης, ο προπονητής του συλλόγου, Δημήτρης Πρίφτης αλλά και ο τεχνικός διευθυντής, Νίκος Παππάς.

Ύστερα από μερικά λεπτά, γνωστοποιήθηκε πως ο Αργύρης Πεδουλάκης επιστρέφει στα δρώμενα του «τριφυλλιού», με την ιδιότητα του Τεχνικού Διευθυντή, ώστε «να δημιουργηθεί ένας ισχυρός κορμός αθλητών, στον οποίο θα στηριχθεί η ομάδα και συνάμα θα αποτελέσει παρακαταθήκη για το μέλλον, υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς όποτε αυτό προκύψει καθώς και να βελτιωθεί η αγωνιστική εικόνα εν όψει τελικών του Πρωταθλήματος», όπως τονίζεται στην επίσημη ενημέρωση.

Όσον αφορά τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, ο οργανισμός επεσήμανε ότι «αποχωρεί από την διοικητική του θέση, έχοντας ήδη δεχθεί πρόταση για τη θέση του Γενικού Αρχηγού».

Σημαντικές αλλαγές για το τμήμα καλαθοσφαίρισης του Παναθηναϊκού, με όλες τις εξελίξεις να δρομολογούνται ένα 24άωρο μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό.

Τάκης Τριαντόπουλος: «Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κάλυψε τρία εκατομμύρια ευρώ, δίχως να πιάσουν τόπο»

Ο –μέχρι πρότινος– Πρόεδρος της ομάδας προέβη σε προσωπική δήλωση μετά την αποχώρησή του και στάθηκε στο «αποτυχημένο οικονομικό πλάνο».

«Μετά την απόφαση του κυρίου Δημήτρη Γιαννακόπουλου το καλοκαίρι του 2020 να αποσυρθεί από τον Παναθηναϊκό και μετά την αποχώρηση του κυρίου Μάνου Παπαδόπουλου, έχοντας προσωπικά θητεύσει για πάνω από μία δεκαετία σε διοικητικές θέσεις του Ομίλου Γιαννακόπουλου, μού ζητήθηκε να αναλάβω την Προεδρία της ομάδας και την ευθύνη κατάρτισης ισοσκελισμένου προϋπολογισμού, το οποίο και αποδέχθηκα.

Την σεζόν 2020 – 2021 ο στόχος επετεύχθη παρόλη τη δύσκολη κατάσταση που επικράτησε παγκοσμίως.

Το καλοκαίρι του 2021 μού ζητήθηκε να καταρτίσω τον αρχικό προϋπολογισμό και της σεζόν 2021 – 2022.

Οι προβλέψεις κινήθηκαν στην λογική εξεύρεσης όσο δυνατόν περισσότερων πόρων για το χτίσιμο της ομάδας και στηρίχθηκαν στις αναφορές των ειδικών για σταδιακή ύφεση της πανδημίας και επιστροφή στην κανονικότητα.

Τα πράγματα, όμως, εξελίχθηκαν διαφορετικά», ανέφερε αρχικά και προσέθεσε:

«Οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, η αναζωπύρωση της πανδημίας και η ανασφάλεια για το μέλλον οδήγησαν σε μη επίτευξη του στόχου και συνακόλουθα, ο κύριος Δημήτρης Γιαννακόπουλος να κληθεί για την κάλυψη ενός ποσού της τάξεως των 3.000.000€, χωρίς να πιάσουν τόπο, δυστυχώς.

Η κατάσταση δεν δύναται πλέον να διορθωθεί από τον υπάρχοντα προϋπολογισμό, αφού, όπως όλοι γνωρίζουν, τα μεγάλα έξοδα του Συλλόγου είναι ανελαστικά (συμβόλαια παικτών) και φυσικά, θα τιμηθούν όπως πάντα.

Αναλαμβάνοντας το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί στην αστοχία των προβλέψεων του εγκεκριμένου προϋπολογισμού, για τους λόγους που ανέφερα ανωτέρω, θα ήθελα να σας ενημερώσω πως έχω υποβάλει την παραίτησή μου στον κύριο Δημήτρη Γιαννακόπουλο από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός και εν γένει από τον όμιλο DPG, η οποία και έχει γίνει αποδεκτή.

Κλείνοντας, θα ήθελα να απολογηθώ προσωπικά στον κύριο Δημήτρη Γιαννακόπουλο για την οικονομική επιβάρυνση που θα υποστεί και να ευχηθώ καλή συνέχεια και ό,τι καλύτερο τόσο στον Παναθηναϊκό όσο και στον όμιλο συνολικά».

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Η εικόνα δεν συνάδει με το μέγεθος του Παναθηναϊκού, να χτιστεί σωστά η επόμενη χρονιά»

Ο πρώην «ισχυρός άνδρας» του «τριφυλλιού» τοποθετήθηκε για τις σημαντικές αλλαγές προσώπων στον Παναθηναϊκό, μέσω δημοσίου μηνύματος στην προσωπική του σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

«Να έχεις βγει ξεκάθαρα και να λες πως πωλείται η ΚΑΕ και να μην υπάρχει η παραμικρή πρόταση από Παναθηναϊκάρες και μη. Ούτε μισή. Μόνο κάτι fundάσματα.

Να έχεις δώσει εν λευκώ τα κλειδιά του αγωνιστικού σε αυτούς που αν γινόταν δημοψήφισμα “ποιος θες να τρέξει τον Παναθηναϊκό;” θα έπαιρναν το 101% και αυτοί αντί να στήσουν ένα μπασκετικό πρότζεκτ για το παρόν και το μέλλον, φτιάχνουν ένα συνονθύλευμα με… οκτώ ξένους, σε μία περίοδο που λόγω συνθηκών στόχος δεν είναι η Ευρώπη, αλλά να χτιστεί κάτι υγιές.

Να έχεις μια εικόνα που δεν συνάδει με το μέγεθος του Παναθηναϊκού και μήνες τώρα δεν υπάρχει καμία βελτίωση και να στηρίζεις εμμονικά τις επιλογές που ξεκάθαρα δε σου έχουν βγει.

Να έχεις δώσει εν λευκώ τη διαχείριση των οικονομικών στον πιο στενό σου συνεργάτη, με ξεκάθαρη εντολή έσοδα – έξοδα και αυτός να σε αναγκάζει λόγω αστοχιών να βάλεις και 3 εκατ. σε μία σεζόν που διασύρεσαι εντός γηπέδου από ομάδες με υποπολλαπλάσια μπάτζετ στην Ευρώπη κι αγκομαχείς για να νικήσεις τις “μικρές” ομάδες στην Ελλάδα.

Ναι λοιπόν για όποιον δεν το ξέρει η εφετινή χρονιά μού έχει κοστίσει ήδη 3 εκατ. ευρώ», επεσήμανε και συμπλήρωσε ότι: «Μετά από αυτά αντί να αφήνεις τους αποκλειστικά υπεύθυνους να επωμιστούν τις συνέπειες μέχρι τέλους, να τις παίρνεις πάνω σου ελπίζοντας σε πιθανή αλλαγή εικόνας εν όψει τελικών, αλλά κυρίως για να χτιστεί σωστά η επόμενη χρονιά.

Και να τα ακούς και από πάνω».