Κάποιος από τους δύο λέει αλήθεια και κάποιος ψέματα. Ο λόγος για τον Lewis Hamilton και τον Christian Horner καθώς τις τελευταίες ώρες ασχολούνται όλοι στην F1 με τον ισχυρισμό του αφεντικού της Red Bull ότι τον προσέγγισε ο επτάκις παγκοσμιος πρωταθλητής για να μετακομίσει στην ομάδα του!

Ολα ξεκίνησαν χθες όταν ο Horner ισχυρίστηκε σε συνέντευξή του ότι ένας εκπρόσωπος του Hamilton είχε προσεγγίσει τη Red Bull νωρίτερα φέτος, πριν ο επτά φορές πρωταθλητής υπογράψει την ανανέωση του διετούς συμβολαίου του με τη Mercedes τον Αύγουστο. Μάλιστα υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν θα ήθελε κάτι τέτοιο. «Αλλά δεν μπορώ να δω τον Max και τον Lewis να συνεργάζονται. Η δυναμική δεν θα ήταν σωστή. Είμαστε 100% ευχαριστημένοι με αυτό που έχουμε», είπε.

Η αλήθεια είναι ότι η ανανέωση του συμβολαίου του Lewis Hamilton με την Mercedes καθυστέρησε πολύ, αν και έμοιαζε με τυπική διαδικασία. Τα σενάρια έδιναν και έπαιρναν. Αυτό που είχε ακουστεί ήταν ότι ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 είχε κάνει συζητήσεις με τη Ferrari, κάτι που είχε διαψεύσει ο Hamilton.

Horner: Ο Lewis Hamilton μας προσέγγισε για να έρθει στη Red Bull

Και ξαφνικά χθες υποστηρίζεται ότι ο ίδιος ο Lewis είχε προσεγγίσει την Red Bull για να κάνει μεταγραφή. Μια είδηση «βόμβα» αν αναλογιστεί κανείς αφενός την κόντρα μεταξύ της Mercedes και της Red Bull, αλλά και την κόντρα του ίδιου του Hamilton με τον Max Verstappen και αφετέρου το πόσο πιστός έχει υπάρξει ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στην ομάδα του παρά τις αδιαμφισβήτητα μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα δύο τελευταία χρόνια. Αν έφευγε από τη Mercedes θα ήταν μια είδηση «βόμβα». Αν έφευγε από τη Mercedes για να πάει στην Red Bull θα ήταν μια «βόμβα μεγατόνων».

Hamilton: Οχι απλά δεν τον προσέγγισα, αλλά εκείνος μού ζήτησε να τα πούμε

Ο Lewis Hamilton δεν μπορούσε φυσικά να αφήσει αναπάντητους τους ισχυρισμούς του Horner. Υποστήριξε ότι όχι μόνο δεν ισχύει ότι δεν προσέγγισε ο ίδιος τη Red Bull, αλλά αντίθετα ο Horner τού έστειλε μήνυμα να συζητήσουν. Μήνυμα στο οποίο δεν απάντησε ποτέ. Υποστήριξε δε ότι δεν έχει μιλήσει με το αφεντικό της Red Bull εδώ και χρόνια.

Ο Lewis Hamilton υποστήριξε ότι δεν σκέφτηκε ποτέ να πάει στη Red Bull και είναι αποφασισμένος να τους νικήσει με την τωρινή του ομάδα, τη Mercedes.

Μιλώντας πριν από το Grand Prix που ολοκληρώνει τη σεζόν αυτό το Σαββατοκύριακο στο Άμπου Ντάμπι, ο Hamilton δήλωσε στο Sky Sports F1:

«Δεν ξέρω πραγματικά από πού προέρχεται αυτή η ιστορία. Εννοώ ότι ξέρω ότι προέρχεται από τον Christian… Δεν καταλαβαίνω πραγματικά για τι πράγμα μιλάει, επειδή κανείς, απ’ όσο γνωρίζω, από την ομάδα μου δεν του έχει μιλήσει. Δεν έχω μιλήσει με τον Christian εδώ και χρόνια».

«Ωστόσο, με προσέγγισε νωρίτερα μέσα στη χρονιά για να συναντηθούμε, αλλά μέχρι εκεί. Εγώ του απάντησα λέγοντάς του απλά συγχαρητήρια για την εκπληκτική χρονιά και τους είπα: “Ελπίζω σύντομα να μπορέσω να αγωνιστώ εναντίον σας στο εγγύς μέλλον”. Αυτό ήταν όλο. Οπότε δεν είμαι πραγματικά σίγουρος, νομίζω ότι απλά ανακατεύει τα πράγματα».

Ο Horner ανακάτεψε και τη Ferrari

Σε συνέντευξή του στην Daily Mail ο Horner είχε επίσης αφήσει να εννοηθεί ότι ο Hamilton συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ferrari John Elkann. «Είχαν αρκετές συζητήσεις όλα αυτά τα χρόνια για την ένταξη του Lewis», δήλωσε ο Horner. «Έχουν επικοινωνήσει μερικές φορές. Πιο πρόσφατα, στις αρχές του έτους, υπήρξε μια ερώτηση σχετικά με το αν θα υπήρχε ενδιαφέρον», ανέφερε και πρόσθεσε: «Συναντήθηκε και με τον John Elkann (πρόεδρος της Ferrari). Νομίζω ότι υπήρξαν σοβαρές συζητήσεις».

Ο επικεφαλής της ομάδας της Ferrari, Frederic Vasseur, είχε απορρίψει τον περασμένο Μάιο τα σχετικά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία είχε προσφέρει στον Hamilton μια συμφωνία με πολλά χρήματα για να μετακομίσει στην ιταλική ομάδα.

Επανήλθε ο Hamilton: Μού είχει στείλει SMS στον παλιό μου αριθμό
Σύμφωνα με την εκδοχή του Hamilton ο Ηorner έκανε την πρώτη κίνηση για να ξεκινήσει μια συνάντηση μεταξύ των δύο, αλλά έστειλε μήνυμα στον παλιό αριθμό του 38χρονου Βρετανού.

Lewis Hamilton
«Όχι, δεν τους προσέγγισα εγώ… ο Christian μου έστειλε μήνυμα», δήλωσε ο Hamilton για δεύτερη φορά μέσα στην ημέρα, μιλωντας μετά το Sky, στους δημοσιογράφους μετά την επίσημη συνέντευξη τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της διοργάνωσης του γκραν πρι της F1 στο Αμπου Ντάμπι.

«Το έλεγξα με όλους στην ομάδα μου και κανείς δεν επικοινώνησε μαζί τους. Αλλά προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί μας».

Ο Hamilton συνέχισε: «Πριν λίγο καιρό βρήκα το το παλιό μου τηλέφωνο, που είχε τον παλιό μου αριθμό. Το άνοιξα και προφανώς ήρθαν εκατοντάδες μηνύματα και συνειδητοποίησα ότι υπήρχε ένα από τον Christian για να βρεθούμε και να συζητήσουμε στο τέλος της σεζόν. Απλά του απάντησα από τον νέο μου αριθμό. Ήταν μετά από ένα αγωνισικό Σαββατοκύριακο. Είχα βρει το μήνυμα αρκετά αργά. Το είχε στείλει πολύ νωρίτερα μέσα στη χρονιά. Οπότε, του απάντησα μήνες μετά».

Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εδώ που τους αρέσει να ρίχνουν το όνομά μου σε πολλές συζητήσεις, επειδή ξέρουν ότι αυτό θα κάνει θραύση. Αν είσαι λίγο… μοναχικός και δεν τραβάς πολλή προσοχή, είναι ό,τι πιο τέλειο μπορείς να κάνεις. Απλά αναφέρεις το όνομά μου».

Ο Hamilton μάλιστα αποκάλυψε ότι είχε ενημερώσει το αφεντικό της Mercedes, Toto Wolff, σχετικά με την επαφή του με τον Horner. «Είπα στον Toto [για την απάντηση που έστειλα στον Horner]. Ηθελα να το ξέρει η ομάδα μου, γιατί ο κόσμος σκέφτεται αυτά τα πράγματα και ποτέ δεν είναι θετικά».

Σε ότι αφορά στο ερώτημα αν ο Hamilton πιστεύει ότι ο Max Verstappen δεν θα ήθελε και πολύ να γίνουν συμπαίκτες ο ίδιος απάντησε: «Θα ήμουν περισσότερο από ευτυχής αν αγωνιζόμουν με τον Max με το ίδιο μονοθέσιο», είπε. «Αυτό θα ήταν υπέροχο. Δεν νομίζω ότι δεν θέλει να γίνω ομόσταυλός του». Εξήγησε επίσης ότι στόχος του είναι να ανταγωνιστεί τον Verstappen με ένα ισάξιο αυτοκίνητο που θα φτιάξει η Mercedes, εξηγώντας μάλιστα τη σημασία του να ξεκινάς από ένα επίπεδο από αυτό που ξεκινούν στο Μπράκλεϊ τώρα, καθώς η W14 αποδείχθηκε και αυτή ένα «κακό μονοθέσιο».

Ο Verstappen ρωτήθηκε σχετικά με το αν θα ήταν ανοιχτός στο να αναμετρηθεί με τον Hamilton με ισάξια μονοθέσια κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Πέμπτης.

«Δεν θα με πείραζε», απάντησε ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής. Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν θα τον ένοιαζε γενικά το ποιος θα ήταν συμπαίκτης του.

Διαβάστε ακόμη: