Ανάμεσα σε κόκκινες καρδούλες, τριαντάφυλλα, αρκουδάκια και σοκολατάκια, η τσέχικη εταιρεία θα μας συστήσει την Ημέρα των Ερωτευμένων τη φρεσκαρισμένη Octavia. Παράλληλα η Skoda δημοσιοποίησε μια σειρά από σκίτσα, που δείχνουν τις αλλαγές που έχουν γίνει στην εξωτερική εικόνα της δημοφιλούς Octavia.

Ελαφρώς επανασχεδιασμένοι είναι οι προφυλακτήρες, ενώ εκτεταμένη δείχνει η μάσκα της. Παρατηρήστε επίσης τα διαφοροποιημένα εμπρός Led φώτα ημέρας, τα οποία απέκτησαν πιο αιχμηρά σχήματα, ενώ επεκτείνονται προς τα κάτω στο ύψος της μάσκας.

Ειδική μνεία γίνεται στους LED Matrix προβολείς δεύτερης γενιάς που υπόσχονται μια νέα εμπειρία φωτισμού του δρόμου. Επιπλέον, ενσωματώνουν το επονομαζόμενο “Crystallinium”, ένα μοναδικό κρυσταλλικό στοιχείο που προσδίδει μια χαρακτηριστική μπλε απόχρωση στο εσωτερικό περίβλημα των προβολέων, βελτιώνοντας περαιτέρω την αισθητική του οχήματος.

Tα πίσω διαιρούμενα Led φωτιστικά σώματα διατηρούν το χαρακτηριστικό τους “C” σχήμα, ενώ στην πόρτα του χώρου αποσκευών αναγράφεται το όνομα της Skoda με κεφαλαία και νέα γραμματοσειρά. Σημειώνεται ότι οι παραπάνω αλλαγές αφορούν την Octavia με hatchback, αλλά και με πρακτικότερο Combi αμάξωμα, ενώ η γκάμα της θα περιλαμβάνει εκδόσεις Sportline και RS, χωρίς να ανακοινώνονται προς το παρόν περισσότερες πληροφορίες.

Την ανανεωμένη Skoda Octavia θα συνεχίσουν να τροφοδοτούν  αποδοτικοί κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου με ισχύ από 116 έως 150 ίππους, όπως και οι plug-in υβριδικές εκδόσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι η υφιστάμενη τέταρτη γενιά της Octavia μπήκε στη γραμμή παραγωγής πριν από τέσσερα χρόνια, ενώ η πρώτη σύγχρονη γενιά της λανσαρίστηκε το 1996. Από τότε οι συνολικές πωλήσεις της Octavia έχουν ξεπεράσει τα 7 εκατομμύρια.

Διαβάστε ακόμη: