Τέλος καλό όλα  καλά με τις διακοπές ρεύματος σε Αττική και Πελοπόννησο από την πυρκαγιά στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου (μιλάμε για τη λίμνη Κουμουνδούρου στον Ασπρόπυργο και όχι για την Πλατεία Κουμουνδούρου στο κέντρο της Αθήνας όπως είπε κάποιο τηλεοπτικό «σαΐνι» την Κυριακή το βράδυ).

Ο Διαχειριστής Μεταφοράς (ΑΔΜΗΕ) ανακοίνωσε ότι η ηλεκτροδότηση του Συστήματος Μεταφοράς σε Αττική και Πελοπόννησο αποκαταστάθηκε  χάρη στην επέμβαση του προσωπικού του ΑΔΜΗΕ σε περίπου 2 ώρες παντού.

Τέλος καλό είπατε: όχι ακριβώς!

Τα τηλέφωνα «έσπασαν» αρχής γενομένης από  τα λεγόμενα πορτοκαλί και μάλιστα πυραμιδικά ξεκινώντας  από πολύ ψηλά και κατεβαίνοντας προς τα κάτω, στους υπηρεσιακούς.

Η εξήγηση της ηγεσίας του  ΔΕΔΔΗΕ περί αστοχίας υλικού και βραχυκυκλώματος είναι μεν πραγματική (καμία σχέση με ανοησίες περί δήθεν δολιοφθοράς που διακινούσαν ψιθυριστά οι γνωστοί συνωμοσιολόγοι σε μικρούς τηλεοπτικούς σταθμούς γύρω στα μεσάνυχτα, χωρίς κανείς να τολμήσει να το ξεστομίσει ανοιχτά)  και όντως  τα συνεργεία  κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να ηλεκτροδοτηθούν οι πολλές περιοχές που έμειναν στο σκοτάδι.

Ωστόσο, μέσα στο «δύσκολο» κλίμα των ημερών που δεν άντεχε και άλλη πολιτική και κοινωνική πίεση, οι φωνές που ακούστηκαν ιεραρχικά από «πολύ πάνω» προς τα κάτω, μπορούσαν να ακουστούν μέχρι και …στον Κόρινθο που αποκαταστάθηκε τελευταία.

Κάποιοι μάλιστα αίφνης θυμήθηκαν την πολιτική καταγωγή και την ημερομηνία τοποθέτησης του Διοικητή του ΑΔΜΗΕ (διευθύνων σύμβουλος είναι ο άνθρωπος αλλά ορισμένοι μέσα στα νεύρα τους τον έλεγαν Διοικητή) που έγινε επί προηγούμενης κυβέρνησης.

Ευτυχώς που η μπάλα δεν πήρε και τους κινέζους μετόχους του ΑΔΜΗΕ!

Η πιο συνηθισμένη δυνατή φωνή που ακούστηκε έλεγε: «δεν μας έφτανε η πανδημία και η οικονομική δυσκολία της εποχής, τώρα ο κόσμος θα ανησυχεί και για το εάν θα έχει ρεύμα; Δεν θέλω μόνο ΕΔΕ θέλω και ονόματα υπευθύνων!».

Σίγουρα όμως η πιο ενδιαφέρουσα τσιριχτή κουβέντα  που ακούστηκε από πολιτικό πρόσωπο προς υπηρεσιακό παράγοντα είναι: «τι θέλετε μωρέ; Να ρίξετε την κυβέρνηση; Δεν θα τη ρίξετε και να προσέχετε καλά γιατί θα σας πάρουμε τα κεφάλια, να το ξέρετε!» υποθέτω με την απειλή αποκεφαλισμού να έχει μεταφορική έννοια.

Μόλις ηρεμήσουν τα πνεύματα πάντως η προσέγγιση θα είναι ψυχραιμότερη, με διεξοδική έρευνα αλλά χωρίς …Ροβεσπιέρο και Μαρία Αντουανέτα.

Όσο για το «δίδυμο» της επίμαχης συνομιλίας  με τον …αποκεφαλισμό, μην ψάχνετε στα εύκολα: είναι κουίζ για πολύ δυνατούς λύτες!

Δείτε πώς τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά που προκάλεσε τις διακοπές ρεύματος σε Αττική και Πελοπόννησο

https://radar.gr/article/70936/ypo-elegxo-i-pyrkagia-ston-ypostathmo-toy-admie-poy-prokalese-to-mplak-aoyt