H SKAG, η 100% ελληνική εταιρεία ηγέτης στην παραγωγή χαρτικών ειδών γραφής και αρχειοθέτησης στην Ελλάδα, αποδεικνύει για μία ακόμη φορά την προσήλωσή της στον Άνθρωπο και την Κοινωνία, καλύπτοντας μέσα από τη συνεργασία της με την πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ μας, ανάγκες και ελλείψεις σε δύο δημοτικά σχολεία στο νησί της Σάμου.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, εκπρόσωπος της SKAG επισκέφθηκε δύο δημοτικά σχολεία του νησιού, το Δημοτικό σχολείο Βαθέος και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Καρλόβασι (γνωστό ως Πορφυριάδα), για να προσφέρει χαμόγελα στους μικρούς μαθητές. Συγκεκριμένα, η SKAG δώρισε εκπαιδευτικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, όπως διαδραστικούς πίνακες, υπολογιστές και προτζέκτορες, που θα βελτιώσουν ουσιαστικά την εκπαιδευτική διαδικασία σε καθημερινό επίπεδο, αλλά και προϊόντα χαρτικών ειδών γραφής και αρχειοθέτησης για να καλύψει σημαντικές ελλείψεις των σχολικών μονάδων. Αξίζει να σημειωθεί πως και τα δυο σχολεία στο νησί της Σάμου είχαν υποστεί σημαντικές ζημιές μετά τον σεισμό του 2020, με το Δημοτικό Σχολείο Βαθέος μάλιστα να έχει εγκατασταθεί προσωρινά σε κοντέινερ.

Ο Chief Financial Officer της SKAG, Θοδωρής Σκαγιάς, εγγονός του ιδρυτή της εταιρίας και άξιος εκπρόσωπος της 3ης γενιά στελεχών αυτής, που εκπροσώπησε την εταιρεία στην συγκεκριμένη δράση, δήλωσε σχετικά: «Όλοι εμείς στην SKAG διαχρονικά επιζητούμε να είμαστε στο πλευρό συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη προσφέροντας, με όσα μέσα διαθέτουμε, αγαθά που θα καλυτερεύσουν την ποιότητα ζωής τους. Και μάλιστα η ανάγκη μας αυτή πολλαπλασιάζεται όταν μιλάμε για παιδιά, που είναι το μέλλον μας. Τα δυο σχολεία στο νησί της Σάμου επλήγησαν σημαντικά από το σεισμό το 2020 και το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να σταθούμε στο πλευρό τους, αρωγοί στις προσπάθειές τους. Είμαστε, λοιπόν, ιδιαίτερα χαρούμενοι που μέσα από τη συνεργασία με την πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ μας, βρεθήκαμε στη Σάμο και βάλαμε ένα λιθαράκι στο να κάνουμε καλύτερη και πιο παραγωγική την εκπαίδευση μιας γενιάς μαθητών, που μας έχει τόσο πολύ ανάγκη και είμαστε σίγουροι πως θα μας κάνει περήφανους στο μέλλον».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Σκαγιάς είχε την ευκαιρία μαζί με τον Δήμαρχο Καρλοβασίου, Αλέξανδρο Λυμπέρη και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης να μιλήσει στα παιδιά και τους δασκάλους τους, ενώ ήρθε σε επαφή με τους Διευθυντές των σχολείων και τους Προέδρους των Συλλόγων Γονέων.

Διαβάστε ακόμη: