Η σπουδαία αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής Σιμόν Μπάιλς έκανε εντυπωσιακή επιστροφή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, κατακτώντας ξανά την κορυφή και κλέβοντας τις εντυπώσεις με την παρουσία της.

Η εθνική ομάδα των ΗΠΑ, υπό την ηγεσία της Μπάιλς, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σύνθετο ομαδικό της ενόργανης γυμναστικής, με την παρουσία της Σιμόν Μπάιλς να κλέβει την παράσταση. Αυτός ο θρίαμβος σηματοδοτεί το πέμπτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο της Μπάιλς, επαναφέροντάς την στη θέση της κορυφαίας γυμνάστριας, μετά από τα τέσσερα χρυσά στο Ρίο και τα αργυρό και χάλκινο στο Τόκιο.

Στο Παρίσι, η Μπάιλς μαγνήτισε τα βλέμματα των A-listers και των celebrities, όπως η Νικόλ Κίντμαν, η Νάταλι Πόρτμαν, η Σερένα Γουίλιαμς, ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, ο Μάικλ Φελπς, ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο, ο Μπιλ Γκέιτς και πολλοί άλλοι, που παρακολούθησαν τον τελικό γυναικών για να θαυμάσουν το αθλητικό φαινόμενο της Σιμόν Μπάιλς.

Εκεί ήταν φυσικά και ο σύζυγός της, Τζόναθαν Όουενς, ο οποίος ήταν δίπλα της για να την υποστηρίξει και να γιορτάσει μαζί της τη νέα της νίκη.

Σιμόν Μπάιλς: Ποιο είναι το αστέρι της ενόργανης

Η Σιμόν Μπάιλς, το αστέρι της ενόργανης γυμναστικής είχε προκαλέσει αίσθηση αλλά και θαυμασμό στο κοινό όταν αποφάσισε να απέχει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020 επικαλούμενη προβλήματα ψυχικής υγείας.

Η ομοσπονδία ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ, τότε είχε ανακοινώσει πως η κορυφαία αθλήτρια με τα περισσότερα μετάλλια σε παγκόσμιες διοργανώσεις, αποχωρεί από το ομαδικό για ιατρικούς λόγους, ωστόσο κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην δοκό ισορροπίας.

«Η Σιμόν Μπάιλς αποχώρησε από το ομαδικό για ιατρικούς λόγους. Οι εξετάσεις θα διεξάγονται καθημερινά για να καθορισθεί εάν μπορεί να λάβει το ιατρικό «πράσινο φως» για τα επόμενα αγωνίσματα. Υποστηρίζουμε ολόψυχα την απόφαση της Σιμόν και επικροτούμε την επιλογή της να δώσει προτεραιότητα στην ψυχική της υγεία. Το θάρρος της δείχνει, για άλλη μια φορά, γιατί είναι πρότυπο για τόσους πολλούς», έγραφε η ανακοίνωση.

Μάλιστα τότε, η ατομική προσπάθεια της αθλήτριας συγκέντρωσε την χαμηλότερη βαθμολογία που είχε λάβει ποτέ στην καριέρα της (13.766) και βίντεο από το ολυμπιακό στάδιο του Τόκιο Ariake την έδειχνε υπό την συνοδεία του προπονητή της να αποχωρεί, με τους θεατές να νομίζουν ότι ίσως έχει τραυματιστεί.

Έπειτα, η ομάδα της διευκρίνισε πως η αποχώρησή της οφείλεται σε λόγους ψυχικής φύσεως. Η ίδια τότε είχε προβεί σε δημοσίευση στα social media και είχε μιλήσει ανοιχτά για την κατάστασή της.

«Δεν ήταν μια εύκολη μέρα ή η καλύτερη μου, αλλά τα κατάφερα. Μερικές φορές αισθάνομαι πραγματικά ότι έχω το βάρος του κόσμου στους ώμους μου. Μπορεί να φαίνεται ότι τα βγάζω πέρα και πως η πίεση δεν με επηρεάζει, αλλά μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν είναι αστείο. Αλλά είμαι χαρούμενη που η οικογένειά μου μπόρεσε να είναι μαζί μου. Έστω εικονικά. Σημαίνουν τον κόσμο για μένα!»

Η Αμερικανίδα αθλήτρια έχει γράψει ιστορία καθώς με την κατάκτηση των τεσσάρων χρυσών μεταλλίων και του ενός ασημένιου, έγινε η γυμνάστρια με τα περισσότερα μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Πιο συγκεκριμένα, η Μπάιλς είναι πέντε φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο ατομικό σύνθετο (2013, 2014, 2015, 2018, 2019), τρεις φορές στη δοκό ισορροπίας (2014, 2015, 2019), πέντε φορές στις ασκήσεις εδάφους (2013, 2014, 2015, 2018, 2019) και δύο φορές στο άλμα (2018, 2019). Έχει τέσσερα χρυσά μετάλλια σε ομαδικά αγωνίσματα. Τα υπόλοιπα μετάλλια της είναι έξι, 3 ασημένια και 3 χάλκινα. Συνολικά έχει 19 χρυσά, 3 ασημένια και 3 χάλκινα σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Πολλοί ήταν αυτοί που αναρωτήθηκαν αν θα την παρακολουθούσαν ξανά σε κάποιους Ολυμπιακούς Αγώνες, έτσι τώρα η 27χρονη δίνει την ευκαιρία στον εαυτό της να προσθέσει ένα ακόμη Ολυμπιακό μετάλλιο στην καριέρα και στην χώρα της.

Η Σιμόν Μπάιλς επέστρεψε με το διπλό άλμα Υurchenko

Όπως αναφέρουν τα ξένα Μέσα, η ίδια έχει επιστρέψει με μια νέα ικανότητα – το διπλό άλμα Yurchenko, το οποίο ονομάστηκε πέρυσι Biles II αφού η Μπάιλς έγινε η πρώτη γυναίκα που το κατέκτησε σε διαγωνισμό, και πήρε το όνομά της.

To συγκεκριμένο skill αποτελεί κυρίως χαρακτηριστικό της ανδρικής ενόργανης γυμναστικής, αλλά χάρη στην Σιμόν, όχι πια. Το συγκεκριμένο άλμα σταματά στην μία περιστροφή, ωστόσο η ίδια πρόσθεσε και δεύτερη, κάνοντάς το διπλό, αναβαθμίζοντας το για πρώτη φορά στην ιστορία.

Το κορμάκι με τους 10.000 κρυστάλλους

Σχετικά με την ενδυμασία της, σύμφωνα με το NBC, το κορμάκι που φόρεσε είχε διακοσμημένους 10.000 κρυστάλλους οι οποίοι ζύγιζαν περίπου 450 γραμμάρια.

Η ομάδα σχεδιασμού GK Elite και η διευθύντρια σχεδίασης Τζιν Ντίαζ, μιλώντας στο τηλεοπτικό μέσο δήλωσε πως η στολή της ενόργανης των ΗΠΑ επιδιώκει να αναδείξει τρία στοιχεία: την αμερικανική γυναικεία ιδιότητα, την πλούσια θηλυκότητα αλλά και την κομψή λάμψη.

Τα σχέδια βασίζονται σε στιλιστικές εικόνες, συμπεριλαμβανομένης της μόδας της δεκαετίας του ’80, των αστεριών της αμερικανικής σημαίας και της παριζιάνικης υψηλής ραπτικής.

«Συνδέσαμε τα σχέδια με την πόλη υποδοχής που είναι το Παρίσι, καθώς πρόκειται για την πρωτεύουσα της μόδας. Γνωρίζουμε ότι τα βλέμματα όλων θα είναι στραμμένα στην ομάδα της Αμερικής οπότε φροντίσαμε να έχουμε αυτή τη συνοχή της μόδας σε όλη τη διάρκεια».

Το σχέδιο Go for Glory, στοχεύει να απαθανατίσει τη «λαμπερή στιγμή που ένας αθλητής, ντυμένος με τη σημαία, γίνεται σύμβολο θριάμβου της πατρίδας του».

Διαβάστε ακόμη: