Σήμερα το βράδυ αναμένεται να ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και οι δύο πλευρές δηλώνουν ότι είναι έτοιμες να επανέλθουν στο τραπέζι των συζητήσεων.

Ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας θα γίνει επίσης στη Λευκορωσία και με τις ίδιες συνθέσεις και από τις δύο πλευρές.

Σήμερα το βράδυ θα ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

Την είδηση επιβεβαίωσε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα, ο οποίος, με ανάρτησή του στο Facebook, δήλωσε έτομος για νέες επαφές, αλλά χωρίς τελεσίγραφα.

Το TASS μάλιστα, μετέδωσε την είδηση επικαλούμενο έναν βοηθό στο προεδρικό γραφείο της Ουκρανίας.

Ο σύμβουλος, ο Ολεκσίι Αρέστοβιτς, έκανε τις δηλώσεις αυτές στο Ukraine-24 TV, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.

«Η ουκρανική αντιπροσωπεία είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις, εφόσον δεν υπάρχουν τελεσίγραφα από τη ρωσική πλευρά, ενώ δεν υπάρχει ακριβής χρόνος για τη συνάντηση». Αυτό είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα.

«Τώρα είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις και διπλωματία, αλλά δεν είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε κανένα ρωσικό τελεσίγραφο… Δεν είναι γνωστό αυτή τη στιγμή το πότε θα γίνουν οι επόμενες διαπραγματεύσεις», ανέφερε το RIA Novosti, επικαλούμενο τον Κουλέμπα.

Το πρωί της Τετάρτης, το Κρεμλίνο εξέφρασε την ελπίδα για την άφιξη της ουκρανικής αντιπροσωπείας για διαπραγματεύσεις με την αντίστοιχη ρωσική, το βράδυ της 2ας Μαρτίου. «Είμαστε έτοιμοι, ελπίζουμε να έρθουν», είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, χωρίς να αποκαλύψει τον τόπο τη συνάντησης.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στην στο Γκόμελ της Λευκορωσίας στις 28 Φεβρουαρίου διήρκεσαν περίπου πέντε ώρες.

Την ίδια ώρα, η Τουρκία ανακοίνωσε, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Ομέρ Τσελίκ, την ετοιμότητά της να φιλοξενήσει τις ρωσο-ουκρανικές συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη.