Η Shell θα μειώσει κατά τουλάχιστον 20% τις θέσεις εργασίας της ομάδας των deals της, καθώς η εταιρεία συνεχίζει της αναδιάρθρωση των τμημάτων της σε μια προσπάθεια μείωσης του κόστους, σύμφωνα πληροφορίες που επικαλείται το bloomberg.

Στο προσωπικό του τμήματος των deals, το οποίο απασχολεί εκατοντάδες εργαζόμενους που χειρίζονται συγχωνεύσεις και εξαγορές για την Shell, ανακοινώθηκε ότι θα υπάρξει σημαντική μείωση, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές τον Απρίλιο, αναφέρουν πηγές.

Πρόκειται για την τελευταία ομάδα που θα επηρεαστεί από τις απολύσεις, καθώς παρόμοιες κινήσεις έχουν γίνει και σε άλλες επιχειρηματικές μονάδες, όπως αυτές που ασχολούνται με τις χαμηλές εκπομπές άνθρακα, τα χημικά αλλά και την πληροφορική.

«Η Shell στοχεύει στη δημιουργία μεγαλύτερης αξίας με λιγότερες εκπομπές, εστιάζοντας στην απόδοση, την πειθαρχία και την απλοποίηση ολόκληρης της επιχείρησης», δήλωσε εκπρόσωπος της. «Για να επιτευχθούν αυτοί οι περιορισμοί, θα απαιτηθεί υψηλή βαθμολογία χαρτοφυλακίου, καλύτερες αποδόσεις και ένας πιο λιτός συνολικός οργανισμός».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Shell, Wael Sawan, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, έχει δεσμευτεί να είναι «πολύ αυστηρός» στη βελτίωση των επιδόσεων και στην αύξηση των επιστροφών προς τους επενδυτές.

Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να μειώσει τα λειτουργικά κόστη κατά 2 έως 3 δισεκατομμύρια δολάρια και η CFO, Sinead Gorman δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι έχουν ήδη επιτευχθεί δομικές μειώσεις κόστους πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Η Shell απασχολούσε 93.000 άτομα το 2022, έναντι 83.000 ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του περασμένου έτους. Η εταιρεία θα δημοσιεύσει την επόμενη ετήσια έκθεση της με επικαιροποιημένα στοιχεία την Πέμπτη.

Διαβάστε ακόμη: