Ο Κάρολ Σφιντέρσκι παραδέχθηκε ότι δεν περίμενε την κλήση του στην εθνική Πολωνίας και μίλησε σε ιστοσελίδα της πατρίδας του για την έκπληξη που ένιωσε και τις αντιδράσεις της γυναίκας του.

«Είχαμε ρεπό από προπόνηση και καθόμασταν με την γυναίκα μου για πρωινό παρακολουθώντας την συνέντευξη του προπονητή. Ξαφνικά ακούσαμε το όνομα μου. Δεν θα πω ότι δεν σοκαρίστηκα! Ακόμα περισσότερα όταν είδα την γυναίκα μου πανηγύρισε με κραυγές και άλματα», είπε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το πως έμαθε την κλήση του στην εθνική :

«Είχαμε ρεπό από προπόνηση και καθόμασταν με την γυναίκα μου για πρωινό παρακολουθώντας την συνέντευξη του προπονητή. Ξαφνικά ακούσαμε το όνομα μου. Δεν θα πω ότι δεν σοκαρίστηκα! Ακόμα περισσότερα όταν είδα την γυναίκα μου πανηγύρισε με κραυγές και άλματα».

Για το αν επικοινώνησε με τον Σόουζα:

«Όχι, αλλά αμέσως μετά την ανακοίνωση των κλήσεων o συνεργάτης του ήρθε σε επαφή μαζί μου και μου ζήτησε τον αριθμό τηλεφώνου του προπονητή του ΠΑΟΚ. Ξέρω ότι συζητήθηκε για το πόσο συχνά δουλεύω στο γυμναστήριο».

Για το αν ήταν έκπληξη η κλήση του στην εθνική :

«Ναι ήταν γιατί δεν είχα λάβει κάποια προειδοποίηση πριν. Επομένως υπήρξε μια έκπληξη. Ωστόσο υπήρχε μια σκέψη στο υποσυνείδητο ότι μπορεί να έχω κάποια πιθανότητα»

Για το αν η αλλαγή τεχνικής ηγεσίας στην εθνική άλλαξε τα δεδομένα :

«Η ομάδα με τον Γέρζι Μπρέζεκ δεν άλλαζε πάρα πολύ. Μετά από δυο χρόνια με τον προπονητή, η ομάδα διευκρίνισε και σίγουρα υπήρχε ένα σχέδιο για το EURO. Αυτό σημαίνει ότι θα άλλαζαν 2-3 παίκτες, άρα θα ήταν δύσκολο να βρεις την ευκαιρία για να παίξεις. Άλλωστε ήταν ένα δύσκολο ένα θέμα γιατί ο Μπρέζεκ καλούσε τρεις επιθετικούς. Είναι αλήθεια ότι σημείωσα αρκετά γκολ στην Ελλάδα, αλλά δεν είναι περίεργο που κάλεσε τον Λεβαντόφσκι, τον Μίλικ και τον Πιάτεκ»

Για το αν έχει επαφή με τον Γέρζι Μπρέζεκ :

«Είχε έρθει ο βοηθός του να με παρακολουθήσει σε έναν αγώνα, αλλά αυτή ήταν η μοναδική επαφή…» .

Για το αν περιμένει για το ντεμπούτο του :

«Δεν πρόκειται να πω… ανοησίες, γιατί θα γελάσουν αρκετοί! Ξέρω την θέση μου. Ξέρω με ποιον έχω να ανταγωνιστώ. Δεν βάζω καν στην συζήτηση τον Λεβαντόφσκι. Ο τύπος είναι… ρομπότ, παίκτης από άλλον πλανήτη! Οι Μίλικ και Πιόντεκ δεν έχουν τόσο καλή σεζόν, αλλά έκαναν πολλά για τις ομάδες τους που ο προπονητής δεν μπορούσε απλά να τους διαγράψει. Για αυτό έρχομαι στην ομάδα γεμάτος ταπεινότητα, αν και πρέπει να παραδεχτώ ότι πιστεύω ότι θα παίξω για κάποια λίγα λεπτά. Μπορεί στον αγώνα με την Ανδόρα για παράδειγμα…».

Για το αν είχε στο μυαλό του ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει μια θέση στο ρόστερ ενόψει το EURO 2020 :

«Αν δεν ήταν η πανδημία, σίγουρα θα παρακολουθούσα το τουρνουά από την τηλεόραση. Τώρα ξαφνικά έχω κερδίσει χρόνο. Τον Μάρτιο έχω την ευκαιρία να δείξω τον εαυτό μου, στην Ελλάδα παίζουμε πλέι οφ, που είναι όλοι σκληροί αγώνες. Αν πετύχω γκολ και δείξω καλή εικόνα, τότε υπάρχει μια ευκαιρία. Η ομάδα είναι γεμάτη από ταλέντο, αλλά διάφορες συμπτώσεις και η φόρμα μου μπορούν να με βοηθήσουν. Μπορώ να πάω στο τουρνουά. Ωστόσο όλα θα φανούν και από την τρέχουσα παρουσία μου στην εθνική».

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.