Σας είχαμε αποκαλύψει προ ημερών, ότι η Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος διερευνά την υπόθεση αγοραπωλησίας ακινήτου σε Ιερό Νησί των Δωδεκανήσων και ειδικότερα τη συναλλαγή μεταξύ του Ολιβιέ Σαρκοζί, ετεροθαλούς αδερφού του πρώην Γάλλου Προέδρου, και της συζύγου προβεβλημένου υπουργού της κυβέρνησης!
Ως γνωστόν, μολονότι η αγοραπωλησία δεν είχε λάβει δημοσιότητα και εκείνοι που έπρεπε στην κυβέρνηση και το Μαξίμου δεν το γνώριζαν, το deal για την αγορά του σπιτιού έγινε πέρυσι το Φθινόπωρο και περί τα τέλη του 2021 πραγματοποιήθηκε η συναλλαγή ύψους 1 εκατ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι η αντικειμενική αξία του ακινήτου είχε προσδιορισθεί στις 360.000 ευρώ!
Το ζήτημα που ανέκυψε και σήμανε συναγερμό στην συστημική τράπεζα, η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε την Τράπεζα της Ελλάδος και έστειλε την υπόθεση στην Ανεξάρτητη Αρχή, είναι πως η εν λόγω συναλλαγή του 1 εκατ. ευρώ, πραγματοποιήθηκε με έμβασμα που απέστειλε ο Ολιβιέ Σαρκοζί από τον φορολογικό παράδεισο της νήσου Τζέρσευ, όπου ανθεί και εξειδικεύεται η φοροδιαφυγή!
Η Ανεξάρτητη Αρχή, πολύ σωστά ως όφειλε, ξεκίνησε έρευνα, διότι πρόκειται για μια συναλλαγή μεταξύ δύο προσώπων, του αδερφού Σαρκοζί και της συζύγου υπουργού, που σχετίζονται με την πολιτική και εμπίπτουν στο σχετικό πρωτόκολλο; Επιπροσθέτως δε, το ζήτημα της συναλλαγής μέσω φορολογικού παραδείσου προκαλεί ερωτήματα και χρήζει περαιτέρω έρευνας και διευκρινίσεων!

Γι αυτό άλλωστε ζητήθηκε από την αντίστοιχη Ανεξάρτητη Αρχή των ΗΠΑ, η παροχή επιπλέον στοιχείων για τις οικονομικές συναλλαγές και την γενικότερη οικονομική κατάσταση την ώρα τούτη του Ολιβιέ Σαρκοζί, ο οποίος από το 2016 έχει αποχωρήσει από την επενδυτική τράπεζα Carlyle!
Επί του προκειμένου τώρα: οι πληροφορίες, απόλυτα έγκυρες, λένε πως η Ανεξάρτητη Αρχή υπό τον εξαίρετο Χ. Βουρλιώτη, αποφάσισε χθες, μετά από σχετική εισήγηση ελεγκτών και υπηρεσιακών παραγόντων, να επεκτείνει την έρευνα και στην σύζυγο του εν ενεργεία υπουργού, προκειμένου να διαπιστωθεί πότε και πως – και με τι προέλευσης χρήματα- αποκτήθηκε και ανακαινίσθηκε το εν λόγω ακίνητο, που πουλήθηκε στον Σαρκοζί με έμβασμα από τον φορολογικό παράδεισο Τζέρσευ, 3 φορές πάνω από την αντικειμενική αξία!