Σφάζονται οι σχεδιαστές του θρυλικού νυφικού της Νταϊάνα.

Τώρα, ο Ντέιβιντ και η Ελίζαμπεθ Εμανουέλ βρίσκονται ξανά σε πόλεμο και ένα σκίτσο της δημιουργίας τους που τους έκανε αγαπητούς και γνωστούς στον κόσμο της μόδας, βρίσκεται στο επίκεντρο της πικρής νομικής διαμάχης.

Ποια είναι η αιτία της δικαστικής διαμάχης του πρώην ζευγαριού

Η 67χρονη Ελίζαμπεθ Εμανουέλ μηνύθηκε από τον πρώην σύζυγό της, που την κατηγορεί πως υπέβαλε σε δημοπρασία σκίτσα πολλών από τα σχέδιά τους για ρούχα της πριγκίπισσας Νταϊάνας, συμπεριλαμβανομένου και του σκίτσου του νυφικού που φόρεσε στον γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο το 1981.

Και τώρα, ο Ντέιβιντ Εμανουέλ θέλει να σταματήσει την πρώην σύζυγό του από το να πουλά τα σκίτσα χωρίς την συγκατάθεσή του και ζητά δικαστική απόφαση που να την εμποδίζει να παραβιάζει τα πνευματικά του δικαιώματα στα σχέδια στο μέλλον, καθώς επίσης και αποζημίωση. Μάλιστα, ζητά ακόμη και να καταστραφούν αντίγραφα των σκίτσων.

Αμφισβητούμενα σκίτσα

Τα αμφισβητούμενα σκίτσα περιλαμβάνουν επίσης «την μπλούζα με σιφόν» που φορούσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα για την επίσημη φωτογραφία των αρραβώνων του λόρδου Σνόουντον για την Vogue, «το μαύρο φόρεμα» που φορούσε από την πρώτη επίσημη δέσμευση με τον Κάρολο τον Μάρτιο του 1981, ένα «πράσινο μεταξωτό φόρεμα» που έβαλε το 1985, ένα «μαύρο και ασημί φόρεμα» από την πρεμιέρα της ταινίας «Out Of Africa» το 1986 και ένα »λευκό φόρεμα» που φορούσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα στην βασιλική περιοδεία στον Κόλπο την ίδια χρονιά.

Σύμφωνα με την νομική αξίωση που υπέβαλλαν οι δικηγόροι του Εμανουέλ τον περασμένο μήνα, η πρώην σύζυγός του έφτιαξε αντίγραφα των αρχικών τους σκίτσων και τα έβαλε σε δημοπρασία που ονομάζεται Passion For Fashion. Όπως ισχυρίζεται, η κυρία Εμανουέλ «κάποια στιγμή δημιούργησε 8 σχέδια που αποτελούν αναπαραγωγή» των σχεδίων που είχαν δημιουργήσει μαζί για την γκαρνταρόμπα της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Δύο από τα φορέματα και μία μπλούζα που σχεδίασαν οι Εμανουέλ για την πριγκίπισσα Νταϊάνα

Η νομική αγωγή του Εμανουέλ στρέφεται επίσης κατά της Kerry Taylor Auctions στο Λονδίνο, η οποία εξακολουθεί να έχει τα σχέδια στην ιστοσελίδα της. Το κείμενο που τα συνοδεύει, αναφέρει ότι κάποια από τα σχέδια προσφέρθηκαν προς πώληση σε δημοπρασίες τον Δεκέμβριο του 2018 και τον Δεκέμβριο του 2020 και πουλήθηκαν έναντι 500 και 2.800 λιρών.

Ο σχεδιαστής λέει πως οι δημοπρασίες πραγματοποιήθηκαν χωρίς την συγκατάθεσή του και πως παραβιάζει την συμφωνία που είχαν με την πρώην σύζυγό του το 1990, όταν χώρισαν , πως δεν θα χρησιμοποιούσαν το όνομα Εμανουέλ μόνοι τους για τις ξεχωριστές επιχειρήσεις τους.