Αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε σήμερα (26/06) νωρίς το πρωί έξω από τη Λευκοθέα, κοντά στη Νέα Ζίχνη Σερρών. Η αμαξοστοιχία 1631 εκτελούσε το δρομολόγιο ΔράμαΘεσσαλονίκη.

Ο προϊστάμενος Υποστήριξης Κυκλοφορίας του ΟΣΕ Μακεδονίας – Θράκης, Χρήστος Τούρτας, ανέφερε πως «εκτροχιάστηκε το πρώτο φορείο, οι δύο πρώτοι τροχοί», συμπληρώνοντας ότι κανείς δεν τραυματίστηκε, σε σχόλιό του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Η κυκλοφορία στη γραμμή δεν έχει αποκατασταθεί.

«Έχει πάει στο σημείο αμαξοστοιχία βοηθείας προκειμένου να αποκαταστήσει το τρένο επί της γραμμής», σημείωσε ο κ. Τούρτας.

Δε χρειάσθηκε απεγκλωβισμός αλλά συνδρομή για τη μεταφορά, καθώς η περιοχή ήταν σχετικά δύσβατη, σύμφωνα με την πυροσβεστική που έσπευσε στο σημείο.

Προβλήματα σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και τις Σέρρες από την έντονη κακοκαιρία

Καταστροφές σε καλλιέργειες, πλημμυρισμένους δρόμους και κατοικίες αλλά και διακοπές ρεύματος σε πολλούς οικισμούς, άφησε το χθεσινό (25/06) μπουρίνι που έπληξε περιοχές στις περιφερειακές ενότητες Καβάλας και Σερρών.

Στην Καβάλα, τα περισσότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στη δυτική πλευρά της περιφερειακής ενότητας και ειδικότερα σε περιοχές του Δήμου Παγγαίου, κοντά στον Στρυμωνικό κόλπο.

Λόγω της έντονης νεροποντής και της σφοδρής χαλαζόπτωσης, υπήρξαν καταστροφές σε πολλές εποχικές καλλιέργειες και αμπέλια, ενώ αναφέρθηκαν διακοπές ρεύματος και πτώσεις πολλών δένδρων, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Σε κάποια χωριά του Παγγαίου, το μέγεθος της χαλαζόπτωσης ήταν τέτοιο που είχε ως αποτέλεσμα τα αντιχαλαζικά δίκτυα στις αμπελοκαλλιέργειες να λυγίσουν και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και να σπάσουν.

Στην πόλη των Σερρών, το σφοδρό μπουρίνι που έπληξε την περιοχή προκάλεσε πολλά και εκτεταμένα προβλήματα. Δρόμοι μετετράπησαν σε ποτάμια, υπήρξαν πολλές πτώσεις δένδρων ενώ σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος σε αγροτικές περιοχές της περιφερειακής ενότητας Σερρών.

Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, υπήρχαν πτώσεις σε δύο κολώνες της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα αρκετά χωριά των Δήμων Αμφίπολης και Νέας Ζίχνης.

Άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Σερρών, τεχνικά συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ και των Δήμων προσπαθούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Τέλος, η πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε πολλές κλήσεις για πτώσεις δένδρων στην Εθνική Οδό Σερρών – Δράμας στο ύψος του Γαζώρου.