Η Σέριφ των Αθανασιάδη, Κολοβού έκανε μαγικό ντεμπούτο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μιας και επικράτησε με 2-0 της Σαχτάρ Ντόνετσκ και έγραψε ιστορία, αφού είναι η πρώτη ομάδα από την Μολδαβία που παίρνει νίκη στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Το “όνειρο” ξεκίνησε στο 16’ για την Σέριφ! Οι Μολδαβοί με την γκολάρα του Αντάμα Τραορέ, με γυριστό από το ύψος του πέναλτι, μετά το ωραίο γύρισμα του Κριστιάνο στην περιοχή, άνοιξαν το σκορ, κάνοντας το κοινό τους να παραληρεί.

Μετά το σοκ από το τέρμα που δέχτηκαν οι Ουκρανοί, προσπάθησαν να αντιδράσουν. Η πρώτη τους ευκαιρία στο ματς καταγράφηκε στο 30’ όταν δυνατό σουτ του Τραορέ απέκρουσε ο Αθανασιάδης με το ένα χέρι. Στο 37’ ωραία προσπάθεια από τον Κολοβό, ο οποίος κέρδισε τις κόντρες, όμως το σουτ που πραγματοποίησε δεν ήταν το καλύτερο δυνατό και δεν απείλησε ουσιαστικά τον Πιατόφ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά με σκοπό να επιβάλουν τον ρυθμό τους και να κλείσουν στα καρέ της την Σέριφ, κάτι το οποίο κατάφεραν. Όμως βρήκαν απέναντί τους τον “Κέρβερο” Αθανασιάδη, ο οποίος απομάκρυνε οποιονδήποτε κίνδυνο κατευθυνόταν προς την εστία του.

Ο Έλληνας γκολκίπερ, που αγωνίζεται ως δανεικός στους Μολδαβούς από την ΑΕΚ, είχε απάντηση στα σουτ των Μάρλος (σε 3 προσπάθειες του Βραζιλιάνου) και Πεντρίνιο. Μπορεί στο 54’ οι γηπεδούχοι να έχασαν με τραυματισμό τον Κολοβό, όμως ο παίχτης που μπήκε στη θέση του αποδείχτηκε “χρυσός”, καθώς πέτυχε το καθοριστικό 2ο γκολ, κόντρα στη ροή του αγώνα. Στο 62’ ο Βραζιλιάνος μπακ, Κριστιάνο έβγαλε τρομερή ασιστ από τα αριστερά και ο Γιανσανέ με δυνατή κεφαλιά έγραψε το 2-0. Στο 79′ τεράστια χαμένη ευκαιρία για τη Σέριφ να δώσει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στον θρίαμβο της καθώς σουτ του Καστανιέδα από το ύψος του πέναλτι απέκρουσε δύσκολα ο Πιατόφ.

Παρά τις προσπάθειες της Σαχτάρ να βρει το γκολ που θα την ξαναέβαζε στο παιχνίδι το σκορ δεν άλλαξε, με τους Μολδαβούς να στήνουν “πάρτι” που αναμένεται να κρατήσει όλο το βράδυ.

Σέριφ Τίρασπολ (Γιούρι Βέρνιντουπ, 4-2-3-1): Αθανασιάδης – Κοστάντζα, Αρμπολέντα, Ντουλάντο, Κριστιάνο – Θιλ, Άντο (86’ Ράντελιτς) – Αντάμα Τραορέ, Κολοβός (54’ Γιανσάνε), Καστανιέδα (85’ Νικόλοφ) – Γιαξιμπόεφ (67’ Μπρούνο)

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ρομπέρτο ντε Τσέρμπι, 4-3-3): Πιατόφ – Ντοντό, Μάρλον, Ματβιένκο, Ισμαϊλυ – Τετέ (46’ Μάρλος), Μάρκος Αντόνιο (65’ Άλαν Πάτρικ), Μαϊκόν – Πεντρίνιο, Λασινά Τραορέ, Φερνάντο (65’ Μούντρικ)