Ο 22χρονος πρώην ποδοσφαιριστής της Serie A, Ροζολίνο Σελέσια, δολοφονήθηκε σε νυχτερινό κέντρο στο Παλέρμο στην Ιταλία. Έπεσε νεκρός με τρεις πυροβολισμούς με τις σφαίρες να τον χτυπάνε σε λαιμό και στήθος.

Ο ποδοσφαιριστής ενεπλάκη σε καβγά με δύο αδέρφια, τα οποία θεωρήθηκαν αμέσως ύποπτοι για τον πυροβολισμό του. Η εισαγγελία του Παλέρμο διέταξε τη σύλληψη των δραστών, όπως κι έγινε.

Πλέον, ο 22χρονος (συνομήλικος του ποδοσφαιριστή) και ο 17χρονος κατηγορούνται για φόνο και παράνομη οπλοκατοχή. Η δολοφονία του Σελέσια – η ομάδα του Τορίνο ήταν η πρώτη ομάδα που αναγνώρισε το ταλέντο του – προκαλεί σοκ στον κόσμο του ποδοσφαίρου, με τους πρώην συμπαίκτες του να εκφράζουν τα συλληπτήρια τους στην οικογένειά του.

Ο 22χρονος έπαιξε επίσης στις Marsala, Troina και Parmonval πριν αποσυρθεί από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Οι αρχές εξέτασαν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και τις καταθέσεις των αυτόπτων μαρτύρων, οι οποίες βοήθησαν στην εξιχνίαση της δολοφονίας.

«Ο Πρόεδρος Urbano Cairo και ολόκληρη η ποδοσφαιρική ομάδα του Τορίνο μοιράζονται τον πόνο της οικογένειας Σελέσια για τον θάνατο του Ροζολίνο, πρώην ποδοσφαιριστή της νεολαίας Granata. Στα αγαπημένα του πρόσωπα, σε όλους τους συγγενείς και στους πολλούς φίλους του, τα συλλυπητήρια και τις αγκαλιές του κόσμου της Γρανάτας» αναφέρει η ανακοίνωση της Τορίνο.

Η δολοφονία του Σελέσια θύμισε σε πολλούς εκείνον του Άλντο Νάρο, που συνέβη μετά από καυγά μέσα σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης Ζεν στις 14 Φεβρουαρίου 2015. Ο 25χρονος, γιος ενός στρατηγού των Καραμπινιέρων, γιόρταζε το πτυχίο ιατρικής την προηγούμενη μέρα όταν χτυπήθηκε με γροθιές και κλωτσιές μέχρι θανάτου. Από τη δίκη διαπιστώθηκε ότι αυτός που έδωσε τη μοιραία κλωτσιά στον κρόταφο ήταν ένας ανήλικος, ο οποίος καταδικάστηκε οριστικά σε 10 χρόνια κάθειρξη.

Διαβάστε ακόμη: